aA
Liberaldemokratų nuomone, Seimo kreipimasis į Konstitucinį Teismą dėl Prezidento Rolando Pakso siūlymo surengti apkaltą Seimo Pirmininkui Artūrui Paulauskui patvirtina nuogąstavimus dėl valstybėje esančio dvigubo teisingumo. Tokį kreipimąsi Liberalų demokratų partija ir jos frakcija Seime vienareikšmiškai vertina "kaip siekį išsukti savo lyderį nuo atsakomybės".
Artūras Paulauskas
Artūras Paulauskas
© ELTA
Liberaldemokratų nuomone, Seimo Pirmininkas A. Paulauskas turėtų ne tik nevilkinti jam siūlomo inicijuoti apkaltos proceso, bet ir atsistatydinti nelaukiant jo pradžios. Vengdami sudaryti apkaltos komisiją, kreipimosi į Konstitucinį Teismą iniciatoriai bando, jų manymu, vilkinti apkaltos procesą ir demonstruoja dvigubus teisingumo standartus.

"Antrasis Prezidento siūlymas atitiko visus Seimo valdybos reikalavimus, todėl, norint žūtbūt išvengti apkaltos, A. Paulauskas ir Naujoji sąjunga išsigando ir, pažeisdami Seimo statutą, bando ieškoti prieglobsčio Konstituciniame Teisme", - pareiškė liberaldemokratai.

Kovo 16 d. Seimas ypatingos skubos tvarka nutarė kreiptis į Konstitucinį Teismą, prašydamas ištirti, ar Prezidento dekretas, siūlantis inicijuoti apkaltą Seimo nariui Artūrui Paulauskui, atitinka šalies Konstituciją.

Socialliberalų teiktą kreipimosi projektą palaikė socialdemokratai, taip pat opozicinės liberalcentristų bei Tėvynės sąjungos frakcijos. Už šį projektą balsavo 62 Seimo nariai, prieš - 14 ir 3 susilaikė.

Seimas abejoja, ar Prezidentas Rolandas Paksas, kuriam pačiam jau yra pradėta apkalta, elgiasi konstituciškai, bandydamas inicijuoti apkaltą Seimo vadovui. Taip pat abejojama ir dėl Prezidento teikiamo dekreto įsigaliojimo, nes dekrete rašoma, kad jis įsigalioja nuo pasirašymo dienos, tuo tarpu Konstitucijoje numatoma, jog galioja tik paskelbti įstatymai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.