aA
JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) šeštadienį 22 valandą Grinvičo laiku išskrido iš Vašingtono į Delį, kur viešnagės metu ketina aptarti Indijos branduolinio ginklo programos, nesutarimų dėl Kašmyro bei JAV ir Indijos ekonominių santykių problemas. B. Clintonas taip pat planuoja lankytis kaimyninėse Pakistano bei Bangladešo valstybėse.

Pagrindinėse Delio gatvėse plevėsavo Amerikos ir Indijos nacionalinės vėliavos, buvo išvalyti keliai, apkarpytos gyvatvorės, įjungti paprastai neveikiantys vandens fontanai.

Tačiau kairiųjų aktyvistai Delio gatvėse surengė protestus, kaltindami kažkada ištikimą socializmui Indiją dėl, jų nuomone, keliaklupsčiavimo prieš Jungtinių Valstijų ekonominį kolonializmą.

Koalicinis aktyvistų judėjimas "Už laisvės išsaugojimą" sekmadienį sudegino B. Clintono iškamšą, o tibetiečiai surengė demonstraciją, siekdami atkreipti JAV prezidento dėmesį į Kinijos valdomos teritorijos problemas.

Tuo tarpu Kašmyre policija sulaikė separatistų grupę, ketinusią keliauti į Delį, kad surengtų protestą B. Clintono vizito metu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.