aA
Prezidentas Rolandas Paksas Vilniuje reziduojantiems dabartinių ir būsimųjų Europos Sąjungos (ES) bei NATO narių diplomatams išdėstė savo požiūrį į vykstantį apkaltos procesą. Tai žurnalistams trečiadienį po Prezidentūroje surengtų pietų sakė JAV ambasadorius Stephenas Mullas (Styvenas Malas).
Stephen Mull
Stephen Mull
© ELTA
"Kad ir koks sprendimas būtų priimtas, JAV vyriausybė jį gerbs ir toliau palaikys draugiškus santykius su Lietuva", - žurnalistams teigė S.Mullas.

JAV ambasadoriaus teigimu, prezidentas išreiškė savo optimizmą dėl apkaltos baigties ir viltį, kad parlamentas jį parems, tačiau pridūrė manantis, kad taip gali ir neatsitikti. "Ir pripažino, kad tai yra išbandymas Lietuvos demokratijai", - teigė S.Mullas.

Kaip žurnalistams sakė prezidento patarėjas politikos klausimais Alvydas Medalinskas, prezidentas, atsakydamas į vieno ambasadoriaus klausimą, teigė, kad, "jo manymu, kaltinimai bliūkšta" ir likę kaltinimai taip pat turėtų subliūkšti po proceso Konstituciniame Teisme, arba po apkaltos Seime.

Prie pietų stalo taip pat kalbėta apie Lietuvos pasiruošimą narystei ES ir NATO, užsienio politikos aktualijas.

Lietuva kartu su šešiomis Rytų ir Vidurio Europos valstybėmis NATO narėmis taps kovo paskutiniosiomis dienomis, o dešimt Europos valstybių, tarp jų ir Lietuva, ES narėmis taps gegužės 1-ąją.

Pietų metų dalyvavo 20 diplomatinių misijų vadovų arba jų pavaduotojų, užsienio reikalų viceministras Justas Vincas Paleckis, prezidento patarėjai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.