aA
Prezidentas ir jo aplinka nuosekliai laikosi savo stiliaus – gąsdinti iškalbingais faktais, slaptais ir skandalingais dokumentais, gulinčiais jų stalčiuose ir būsiančiais ištrauktais “kai ateis laikas” ir šių miglotų pažadų netesėjimo. Jo ekscelencija delsia. Matyt laukia lemiamo apkaltos momento, kai balsuojant “už” į viršų pakils 86 rankos ar daugiau.
G.Šurkus - karikatūra
G.Šurkus - karikatūra
© DELFI
Ši pigiai aferistiška tradicija prasidėjo dar prieš skandalą, kai R.Ačas taupė stalčiuose “faktus” apie korupciją. Važinėdamas po kaimus, R.Paksas žadėjo, kad sąmokslininkai bus įvardyti, “kad šie ponai sėdės”, taip ir neradęs laiko ar noro pasodinti “kaltininkų” įstatymų numatyta tvarka.

Savaitgalį R.Paksas pažadėjo per tradicinę antradienio spaudos konferenciją pateikti įrodymus neva VSD klastoja dokumentus. P. Paksas prisipažino žinąs, kad medžiaga yra slapta, tačiau vis tiek pažadėjo ją paviešinti. Nepaisant to, kad už neva slaptos pažymos paviešinimą yra inicijavęs apkaltą Seimo primininkui A.Paulauskui. Deja, ir vėl teko nusivilti. Užuot drėbęs faktus į akis, prezidentas tik dar labiau sukomplikavo ir taip miglotą situaciją. Jis pareiškė kad byloje trūksta 12-kos dokumentų, kuriuos jis perduoda Generalinei prokuratūrai. Tačiau pats neatsakė į klausimą, iš kur gavo tuos trūkstamus dokumentus. Taip pat papriekaištavo radęs pažymų su vienodais numeriais ir skirtingu turiniu.

Į visa tai VSD atšovė, kad prezidento rankose buvo neišbaigta byla, kurioje be kitų duomenų, atsispindi susirašinėjimas tarp VSD padalinių, įvairūs planai, netgi juodraščiai, ir visi joje esantys dokumentai yra skirti vidiniam departamento naudojimui. Ir dar užbėrė druskos ant žaizdos konstatuodami, kad bylos tyrimas po jos kelionių ir klajonių tarp Vilniaus ir Alytaus yra beviltiškai sugadintas.

Visi kiti žadėti “faktai” apsiribojo eiliniais prezidento kaltinimais VSD dokumentų klastojimu, kuriuos ši institucija yra jau ne kartą kategoriškai atmetusi.

Nuo šefo neatsilieka ir jo pavaldiniai – štai prezidentūros patarėjas Gintaras Šurkus, kuris bus teisiamas už neįrodytus kaltinimus sąmokslais prieš prezidentą, trečiadienį surengė spaudos konferenciją, žurnalistus viliodamas “naujais įrodymais”. Plunksnos broliams teko nusivilti – spaudos konferencijoje prezidento patarėjas kartojo tuos pačius samprotavimus apie "sąmokslą" prieš prezidentą Rolandą Paksą, ir nepateikė jokių įrodymų, tik pažėrė padrikų minčių apie "faktus", kuriuos, jo įsivaizdavimu, sudėjus į vieną eilę neva galima įžvelgti Seimo pirmininko "kaltės įrodymus".

Po spaudos konferencijos kažkas atsikeršydamas nušvilpė G.Šurkaus papkelę, matyt tikėdamasis, kad žadėti faktai paslėpti ten.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.