aA
Seime ketvirtadienį įvyko diskusija dėl socialdemokratų lyderio Algirdo Brazausko Vyriausybės programos patvirtinimo. Diskusijoje kalbėjęs Liberalų frakcijos seniūnas ekspremjeras Rolandas Paksas pažymėjo, jog Vyriausybės programoje gerokai nutolta nuo šešėlinės socialdemokratų Vyriausybės programos.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© ELTA
"Galima konstatuoti, kad jos (šešėlinės Vyriausybės programos - BNS) tikslas buvo vienas - padėti propaguoti socdemų tikslą paimti valdžią", - sakė R.Paksas. Pasak jo, tai rodo ir socialdemokratų atsisakymas įvesti ilgai propaguotus progresyvinius mokesčius.

Liberalas pažymėjo, jog programoje yra daugiau deklaracijų, mažiau konkrečių dalykų.

Jo teigimu, neaiškumai kyla nuo pačios programos preambulės, kurioje, pavyzdžiui deklaruojamas siekis "vykdyti racionalų privatizavimą". "Kyla klausimas kam - sau, partijai ar Lietuvai?", - retoriškai klausė R.Paksas.

Programa, liberalų nuomone, yra prieštaringa ir nesubalansuota, nes net šešiolikoje vietų žadama rasti papildomų lėšų, tačiau tuo pat metu deklaruojama, jog bus vykdoma griežta biudžeto politika.

Baigdamas savo kalbą, R.Pakas pažymėjo, jog niekas Seimo salėje negalės paneigti, kad nueinanti Vyriausybė "palieka kylančią ekonomiką". "Privatizavimo fonde jūs rasite 1,28 mlrd. litų", - pažymėjo R.Paksas.

Pasak jo, liberalai taip pat palieka socialdemokratams "kaip praėjusią jaunystę" savo buvusius partnerius socialliberalus, "kandidatą į prezidentus", galimybę Česlovui Juršėnui (Lietuvos socialdemokratų partijos pirmajam vicepirmininkui, Seimo pirmininko pavaduotojui - BNS) parašyti eilinį scenarijaus skyrių "kas kaltas, kad A.Brazauskui nepavyko įgyvendinti savo programos".

"Kai po šešių su puse mėnesių A.Paulauskas pasiūlys A.Brazauskui atsistatydinti ir atšauks savo ministrus, mes tai taip pat laikysime stabilumu", - pridūrė ekspremjeras.

Tačiau R.Paksas teigė, jog liberalai nepalieka naujajai daugumai "šansų pakeisti šalies kurso į NATO ir ES bei galimybės išlikti populiarumo viršūnėje".

"Žadame konstruktyvią opoziciją, kuri visuomet rems protingus ir liberalius sprendimus, tačiau "statys ant blakstienų", esant kitokiems sprendimams", - kalbėjo R.Paksas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.