aA
Antradienį Alytaus pataisos namų pareigūnai aptiko ir paėmė, kaip įtariama, narkotinės medžiagos – džiovintų kanapių ir jų dalių. Apie tris gramus šių kvaišalų buvo paslėpta cigaretėse bei arbatoje, sakoma Kalėjimų departamento pranešime spaudai.
Kovo 16-osios popietę buvo tikrinami iš pašto į pataisos namus atvežti siuntiniai, tarp jų – ir nuteistajam 27 metų Jevgenijui V.

Siuntinio dėžėje buvo įvairių maisto produktų: vaisių, koncentruotos sriubos, padažo, kavos, arbatos, taip pat cigarečių.

Tikrindamas į polietileno maišelį sudėtas pabiras cigaretes su filtru „Monte Carlo“, prižiūrėtojas vieną jų išardė ir tarp filtro ir tabako aptiko žalios spalvos augalinės kilmės medžiagos. Įtariama, jog tai narkotinė medžiaga – džiovintos kanapės ir jų dalys.

Šių kvaišalų, žinomų „žolės“ pavadinimu, rasta penkiose cigaretėse. Rastieji kvaišalai svėrė apie vieną gramą. Siuntinys su kanapėmis atėjo iš Vilniaus. Kaip paprastai, nurodyta siuntėjo pavardė bei adresas – išgalvoti. Cigaretes su „žole“ turėjęs atsiimti Jevgenijus V. pareigūnams tvirtino nieko apie kvaišalus nežinąs, siuntinio nelaukęs.

Šis keturis kartus teistas vilnietis pataisos namuose atsidūrė dėl plėšimo (BK 180 str. 2 d.). Teismo jam skirta trejų metų ir dešimties mėnesių laisvės atėmimo bausmė baigsis 2005-ųjų vasarį.

Tą pačią dieną pataisos įstaigos pareigūnai, iškratę iš trumpalaikio pasimatymo grįžtantį nuteistąjį 34 metų Romualdą K., rado, kaip įtariama, maždaug du gramus džiovintų kanapių ir jų dalių.

Pasimatyti su bausmę atliekančiu Romualdu K. iš Vilniaus rajono buvo atvykęs jo draugas 23 metų Gintaras M., kuris paliko jam lauktuvių – keletą polietileno krepšelių su maisto produktais: vaisiais, mėsos ir duonos gaminiais, kompotu, arbata.

Atlikus nuteistojo Romualdo K. kratą bei daiktų apžiūrą, keliuose vienkartiniuose arbatos „Pfefferminze“ pakeliuose rasta žalios spalvos augalinės medžiagos. Manoma, jog tai džiovintos kanapės ir jų dalys. Apie du gramai šių kvaišalų buvo paslėpti penkiuose iš 20 arbatos pakelių.

Šešis kartus teistas vilnietis Romualdas K. atlieka ketverių metų laisvės atėmimo bausmę už plėšimą (BK 180 str. 1 d.). Į laisvę jis turėtų išeiti 2006-ųjų gruodį.

Kanapių arbatos bičiuliui atvežęs Kalvelių kaimo (Vilniaus r.) gyventojas Gintaras M. nuolat turi reikalų su teisėsaugos pareigūnais. Dukart atlikinėjo laisvės atėmimo bausmę už vagystes bei chuliganizmą.

Gintaras M. pataisos namuose buvo sulaikytas ir apklaustas, o vėliau perduotas policijos pareigūnams, kurie jį uždarė į areštinę.

Rastosios medžiagos perduotos ekspertams. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis pataisos namų Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą – jau penkioliktą šiais metais.

Cigaretėse bei arbatoje paslėptų kvaišalų Alytaus pataisos namų pareigūnai šiemet randa jau ne pirmą kartą. Sausį ir vasarį cigaretėse buvo aptikta 11 gramų amfetamino ir penki gramai kanapių, vasarį ir kovą arbatoje – net 113 gramų „žolės“.

Pernai šios įstaigos pareigūnai dėl įvairių nusikaltimų iškėlė 70 baudžiamųjų bylų, iš jų 28 – dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Alytaus pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka beveik 1400 ne pirmą kartą laisvės atėmimu už nusikaltimus baustų vyrų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.