aA
Buvęs Irako prezidentas Saddamas Husseinas (Sadamas Huseinas) tardomas nesuteikia daug naudingos informacijos, bet kalbasi su pareigūnais, antradienį sakė JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojas Richardas Armitage'as (Ričardas Armitidžas).
Sadamas Huseinas
Sadamas Huseinas
© EPA-ELTA
Paklaustas, ar Jungtinės Valstijos gauna kokios nors "vertingos žvalgybinės" informacijos iš Saddamo Husseino, R.Armitage'as interviu vienai Filadelfijos radijo stočiai sakė: "Kartais pažiūriu ataskaitas. Jis yra gana suktas vyrukas ir nesuteikia daug informacijos, ...bet atrodo, kad jam patinka tos diskusijos".

JAV pareigūnai tardo Saddamą Husseiną kažkur Irake; viskam vadovauja CŽV žmonės.

66 metų Saddamą Husseiną amerikiečiai sučiupo gruodžio viduryje, suradę jį duobėje netoli jo gimtojo Tikrito miesto Irako centriniame regione. Sausio mėnesį Jungtinės Valstijos oficialiai paskelbė jį karo belaisviu, taip suteikdamos jam visas teises, numatytas Ženevos konvencijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.