aA
Gruzijos premjeras Zurabas Žvanija paneigė kai kurių Batumio politikų tvirtinimus, kad esą šalies centrinė valdžia ketina panaikinti Adžarijos autonominį statusą. "Gruzijos centrinė valdžia neturi tokių sumanymų ir planų. Niekas neabejoja dėl Adžarijos statuso, ji buvo, yra ir bus autonominė respublika Gruzijos sudėtyje", - pareiškė trečiadienį žurnalistams Potyje Z. Žvanija.
Adžarijos ir Gruzijos pasienis
Adžarijos ir Gruzijos pasienis
© Reuters/Scanpix
"Adžarija kaip autonominė respublika turi savo teises, niekas į tai nesikėsina, bet mes reikalaujame, kad jos valdžia laikytųsi Gruzijos konstitucijos. Mes neleisime, kad autonomijoje žmonės būtų persekiojami dėl jų politinių pažiūrų, kad ten veiktų neteisėtos ginkluotos formuotės.

Mes reikalaujame, kad Gruzijos prezidentas turėtų galimybę laisvai važinėti po autonomijos teritoriją, kad rinkimai į vietos ir centrinius valdžios organus ten vyktų demokratiškai", - pabrėžė Gruzijos ministras pirmininkas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.