aA
Seimo socialdemokratė Giedrė Purvaneckienė antradienį parlamento posėdyje perskaitė pareiškimą, kuriame teigė, kad Seimo išleistame leidinyje specialiai menkinamos moterys.
Giedrė Purvaneckienė
Giedrė Purvaneckienė
© ELTA
Feministe save vadinančios G.Purvaneckienės pasipiktinimą sukėlė tai, jog kovo 11-ąją Seimo nariams išdalintame leidinyje "Valstybingumo raidos atspindėjimas Seimo interjere, parlamento aplinkoje ir paminklinėse sostinės vietose" tarpukario Lietuvos rašytojai, visuomenės veikėjai ir pirmojo Seimo narei Gabrielei Petkevičaitei-Bitei skiriami vos du sakiniai.

G.Purvaneckienės teigimu, apie šioje knygelėje minimus vyrus pateikiama gerokai daugiau informacijos.

"Arba tai sąmoningo moterų nuopelnų sumenkinimo akcija, arba visiškas rengėjų analfabetiškumas. Jei tai pirmasis variantas, jis, žinoma, bus labai naudingas feministinei minčiai, ir bus naudojamas kaip chrestomatinis pavyzdys, kaip vyrai sąmoningai niekina moterų nuopelnus", - teigiama parlamentarės pareiškime.

Jame G.Purvaneckienė be kitų G.Petkevičaitės-Bitės nuopelnų nurodo, jog ji buvo viena pirmosios moterų organizacijos Lietuvoje steigėjų, pirmojo lietuviško periodinio leidinio apie moterų teises "Žibutė" leidėja, pirmininkavo pirmajam Lietuvos moterų suvažiavimui.

Leidinį rengusio Seimo ryšių su visuomene skyrius darbuotojai teigė, jog minėtas tekstas apie G.Petkevičaitę-Bitę yra iš Lietuvos istorijos instituto pažymos bei atmetė priekaištus dėl teksto neprofesionalumo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.