aA
Graikijos kovos su terorizmu policija, per kratas Atėnuose radusi šaunamųjų ginklų, granatų ir sprogmenų, šeštadienį areštavo septynis ir sulaikė dar kelis žmones, pranešė šaltinis policijoje.
Graikija
Graikija
© Reuters/Scanpix

Tarp areštuotųjų yra įtariamas banko plėšikas. Visi tie asmenys buvo suimti po policijos reido viename garaže Nea Smirnės rajone, esančiame už kelių kilometrų nuo Atėnų, ir kituose namuose sostinėje bei gretimame Pirėjo uostamiestyje.

Per kratas namuose buvo rasti trys Kalašnikovo automatai, trys pusiau automatiniai šautuvai, septyni pistoletai, keturios granatos, 50 kg pramoninio amonio nitrato ir 200 gramų trotilo, sakoma policijos pranešime.

Policija atlieka kratas ir kituose Graikijos miestuose.

Išsamus pranešimas apie šią bylą turėtų būti paskelbtas sekmadienį.

Kol kas policija atsisakydavo susieti šiuos areštus su kokia nors konkrečia ekstremistų grupuote, tačiau įtarimas iš karto krito ant Revoliucionierių sektos.

Ši graikų kraštutinių kairiųjų grupuotė, kuri neseniai gyrėsi turinti didelį arsenalą, jau yra nužudžiusi du žmones ir grasino rengti tolesnius išpuolius prieš policiją ir žurnalistus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.