aA
Gruzijos parlamento pirmininkė Nino Burdžanadzė ir Adžarijos vadovas Aslanas Abašidzė telefonu tarėsi, kaip įveikti Tbilisio ir Batumio nesutarimus. "Mes turime bandyti kuo greičiau normalizuoti padėtį. Kalbėjomės keliais klausimais ir, manau, išeitį iš krizės galima rasti", - sakė N.Burdžanadzė.
Nino Burdžanadzė
Nino Burdžanadzė
© EPA-ELTA
Parlamento pirmininkė pabrėžė, kad "Abašidzė pasirengęs dialogui. Yra klausimų, kurių taip iškart neišspręsi, bet labai svarbu pradėti dialogą".

N.Burdžanadzė pranešė, kad galbūt jau šiandien skris į Batumį. Rusijos agentūra "RIA-Novosti" savo ruožtu informavo, kad trečiadienį į Batumį, galimas dalykas, atskris Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis.

A.Abašidzė Rusijos žurnalistams patvirtino, kad "šiandien čionai atvažiuoja Burdžanadzė, mes susitiksime". "Dar daugiau, rytoj čionai rengiasi atvykti ir Saakašvilis, bet tai priklausys nuo mūsų pokalbio (su Burdžanadze) rezultatų", - pridūrė Adžarijos vadovas.

Komentuodamas Maskvos mero Jurijaus Lužkovo vizitą į Batumį, A.Abašidzė atmetė bet kokią jų susitikimo politinę potekstę. "Ne, mes... nevedėme derybų, jis paprasčiausiai atvažiavo kaip draugas, brolis, paremti, - sakė A.Abašidzė. - Aš pas jį buvau prieš tris dienas Maskvoje. Dabar jis atvažiavo pasisvečiuoti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.