aA
Viename Londono advokatų biure netikėtai aptikta 3 tūkst. dingusiais laikytų Sherlocko Holmeso (Šerloko Holmso) autoriaus sero Arthuro Conano Doyle'io (Artūro Konano Doilio) dokumentų.
Tarp jų - asmeniniai laiškai artimiesiems, užrašai, rankraščiai, jo gydytojo kabineto iškaba ir garsių jo gerbėjų, pavyzdžiui, Winstono Churchillo (Vinstono Čerčilio), JAV prezidento Theodore'o Roosevelto (Teodoro Ruzvelto) ir rašytojo Oscaro Wilde'o (Oskaro Vaildo) laiškai. Vienas svarbiausių dokumentų yra pasakojimo, kuriame garsusis detektyvas Holmesas pasirodo pirmą kartą, metmenys.

Kaip antradienį informavo aukcionas "Christie's", jis gegužės 19 dieną parduos Arthuro Conano Doyle'io archyvą. Spėjama, kad jis gali būti vertas apie 2 mln. svarų (3 mln. eurų).

Tai, kad šie dokumentai prieš 40 metų dingo per teisinį ginčą, yra bene pagrindinė priežastis, kodėl iki šiol nėra išleista nė vienos šiuolaikinės šio rašytojo biografijos.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.