aA
Prezidentas Rolandas Paksas ragina nepamiršti narystės Europos Sąjungoje (ES) reikalų, neleisti jų užgožti vidaus politikos problemoms, laiku bei tinkamai pasiruošti gegužės 1-ajai. Valstybės vadovas šiems klausimams žada skirti didžiausią dėmesį ir aptarti juos su valstybės valdymo institucijų vadovais.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© ELTA
Antradienį vykusioje spaudos konferencijoje Prezidentas sakė pasigendąs pakankamo kiekio informacijos apie narystę ES, pažymėjo, kad iki šiol dar nepriimta per 60 su naryste susijusių įstatymų.

"Sudėtingas ES lėšų įsisavinimo mechanizmas neturi riboti galimybių verslininkams kurti naujas darbo vietas, o biurokratinės kliūtys neturi priversti Lietuvos bendrovių atsisakyti struktūrinių fondų subsidijų", - teigė Prezidentas R. Paksas. Valstybės vadovas taip pat ragino siekti maksimaliai teisingo šių fondų lėšų paskirstymo.

Šalies vadovas atkreipė dėmesį į dar vieną Lietuvai gresiančią problemą, įstojus į ES, - kvalifikuotos darbo jėgos stygių, "protų nutekėjimą", emigrantų skaičiaus augimą.

Kalbėdamas apie sėkmingą integravimąsi į Europos šalių būrį, Prezidentas pabrėžė, kad turime siekti stabilios politinės sistemos, o ypač svarbus uždavinys - intensyvios investicijos į žmogiškuosius resursus. Pasak valstybės vadovo, patirtis liudija, kad tokios investicijos garantuoja sėkmę.

Airijoje šioms investicijoms buvo skiriama iki 30 procentų Europos fondų lėšų, Lietuvoje numatoma - tik 18 procentų. Lietuva visateise ES nare taps šių metų gegužės 1 d.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.