aA
Antradienį Marijampolės apskrityje vykusioje Vyriausybės dienoje gyventojai skundėsi dėl negrąžinamų santaupų, menkos paramos būstui, brangių antstolių ir advokatų paslaugų.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
© ELTA
Gyventojų nuoskaudas Vyriausybės priimamajame išklausė Vyriausybės kanceliarijos, Finansų, Socialinės apsaugos ir darbo, Sveikatos apsaugos, Vidaus reikalų, Teisingumo ir Žemės ūkio ministerijų valstybės tarnautojai.

Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas, dalyvaujantis Vyriausybės dienos renginiuose, antradienį lankėsi Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione. Premjeras A. Brazauskas apžiūrėjo kareivines, sporto salę, tiekimo paslaugų kuopą, susipažino su teikiamomis paslaugomis.

Po to Vyriausybės vadovas Marijampolėje lankėsi UAB "Mantinga", gaminančioje apie 170 rūšių duonos, duonos gaminių ir šaldytos tešlos produktų. A. Brazauskas apžiūrėjo gamybos cechus.

"Bendrovė vienintelė Baltijos šalyse naudoja technologiją, kai produkcija yra kepama iki tam tikros temperatūros, po to - užšaldoma ir baigiama kepti jau atvežus į prekybos centrus. Savo produkciją jie platina ne tik Lietuvoje, bet ir tiekia į JAV, Jungtinius Arabų Emyratus, o didžiausią dalį - 24 proc. - į Rusiją", - sakoma Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime.

A. Brazauskas taip pat lankėsi Vilkaviškio vyskupijos palaimintojo Jurgio Matulaičio kunigų seminarijoje. Susitikime su klierikais Premjeras aptarė politines šalies aktualijas, sakė, kad tampame visaverčiais Europos Sąjungos nariais, todėl politinis stabilumas yra labai svarbu, nes rodo Lietuvą esant Europos valstybe.

"Dažna vyriausybių kaita - didelis nuostolis valstybei, o pagrindinis Vyriausybės uždavinys - stiprinti ekonomiką ir garantuoti socialinį stabilumą", - kalbėjo A. Brazauskas.

Marijampolėje Vyriausybės vadovas dar apžiūrėjo UAB "Arvi Kalakutai". Bendrovė gamina 150 tonų produkcijos per mėnesį ir, gavusi ES sertifikatą, ketina labai plėstis, tiekti produkciją į Europos šalis.

Vėliau A. Brazauskas lankėsi Pirminės sveikatos priežiūros centre, kuriame dirba 267 darbuotojai, aptarnaujantys apie 37 tūkst. gyventojų.

Kalbėdamasis su medikais A. Brazauskas išreiškė viltį, kad visi čia apsilankę žmonės ras tai, ko ieško - kvalifikuotą gydytojų pagalbą.

Antradienį Vyriausybės priimamasis dirbo Marijampolės apskrities viršininko administracijoje, Kalvarijos, Kazlų Rūdos savivaldybėse ir Šakių bei Vilkaviškio rajonuose.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.