aA
Reaguodamas į kovo 11-ąją Ispanijos sostinėje Madride įvykdytą teroristų išpuolį, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Jurgis Jurgelis nurodė visuose Lietuvos pasienio kontrolės punktuose dirbantiems pareigūnams būti dar budresniems.
Jurgis Jurgelis
Jurgis Jurgelis
© ELTA
Kaip antradienį pranešė VSAT, generolo J.Jurgelio nurodymas yra prevencinė priemonė, nes informacijos apie teroristinių išpuolių grėsmę Lietuvai nėra.

VSAT vadas padalinių vadams nurodė atkreipti ypatingą dėmesį į asmenis, atvykstančius iš karinių konfliktų, kitokio nestabilumo regionų ar trečiųjų šalių, bei, planuojant valstybės sienos apsaugą, maksimaliai panaudoti kinologus su šunimis.

VSAT teigimu, dėl šios prevencinės priemonės per Lietuvos sieną keliaujantiems asmenims papildomų nesklandumų nekils, o pasienyje atliekamų patikrinimo procedūrų laikas liks toks pat.

Praėjusią savaitę per sprogimus priemiestiniuose traukiniuose Madride žuvo 200 žmonių. Manoma, kad šį išpuolį įvykdė "al Qaeda" šalininkų kuopelė, kuriai priklausė teroristai iš įvairių valstybių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.