aA
Tinklalapio "WikiLeaks" įkūrėjo Juliano Assange'o advokatas penktadienį pareiškė, jog didelio masto kibernetines atakas prieš šią svetainę, paviešinusią daug konfidencialių JAV diplomatinio susirašinėjimo dokumentų, veikiausiai organizuoja "valstybiniai veikėjai".
„WikiLeaks“: atakas prieš mus tikriausiai organizuoja valstybiniai veikėjai
© Reuters/Scanpix

Londone dirbantis teisininkas Markas Stephensas sakė, kad "rafinuotos" pastangos užblokuoti "WikiLeaks" tikriausiai yra dalis platesnio siekio nutildyti nuo teisėsaugos besislapstantį J.Assange'ą.

Tuo tarpu Švedija pareiškė iš naujo paskelbsianti J.Assange'o tarptautinio arešto orderį - aktyvistas šioje šalyje kaltinamas seksualiniais nusikaltimais.

"Kažkas, tikriausiai valstybinis veikėjas, pasaulyje užvaldė šimtus tūkstančių pažeidžiamų kompiuterių ir nurodė jiems vienu metu jungtis prie "WikiLeaks" svetainės, - M.Stephensas sakė naujienų agentūrai AFP. - Tai labai rafinuota, o mes žinome, jog Julianas patyrė kelias tokias atakas; žinome, kad Švedijoje taip pat vyksta kitokių keistų dalykų".

"Wikileaks" penktadienį vėl pradėjo veikti nauju adresu Šveicarijoje, praėjus šešioms valandoms po to, kai viena JAV interneto paslaugų tiekėja nutraukė šio tinklalapio domeno wikileaks.org palaikymą dėl kibernetinių atakų bangos.

Kaip pranešama, J.Assange'as šiuo metu veikiausiai slapstosi Didžiojoje Britanijoje. M.Stephensas nesutiko atskleisti savo kliento buvimo vietos, tačiau teigė, jog britų policija ir Švedijos pareigūnai žino, kur yra 39 metų Australijos pilietis ir kaip su juo susisiekti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.