aA
Paskirtasis premjeras Algirdas Brazauskas vakar gerokai vėlavo į susitikimą su konservatoriais, kuriame turėjo būti aptarta Vyriausybės programa. Kairiųjų lyderis ir keli ministrai pasiklydo Seimo koridoriuose. "Niekas tuomet negalvojo, kad tapsime nepriklausomi", - piktinosi painiu parlamento darbui nepritaikyto Seimo pastato planu A.Brazauskas.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
Paskirtasis premjeras reiškė priekaištų sekretoriatui dėl neteisingai nurodytos susitikimo su konservatoriais vietos. A.Brazauskui teko iš vienų Seimo rūmų eiti į kitus ir paklebenus tuščias Seimo Finansų skyriaus duris grįžti atgal.

Netikėta ekskursija po Seimą A.Brazauskui baigėsi nemaloniu pokalbiu su konservatoriais. Frakcijos seniūnas Andrius Kubilius, žvilgtelėjęs į A.Brazauską atlydėjusius ministrus, neslėpė nusivylimo, kad Vyriausybės narių tiek daug, o konservatorių tik šeši: "Bet mes žadame pasitaisyti vykdydami savo programą".

Paskui konservatoriai nesėkmingai bandė iškvosti, ko programoje nėra. A.Kubiliui nepavyko sužinoti, koks bus "Lietuvos dujų" likimas, ar bus laikomasi partijų susitarimo dėl įmonės privatizavimo modelio.

A.Brazauskas teigė, kad šis reikalas dar nesvarstytas, o sprendimai bus priimti vėliau. "Mes nesusišnekame ir negaiškime laiko", - ragino konservatorius paskirtasis premjeras.

Tačiau konservatoriai neatlyžo. A.Kubiliui dar kartą pasiteiravus, kokį įsivaizduoja "Lietuvos dujų" privatizavimo modelį, A.Brazauskas atsakė trumpai: "Nežinau".

Konservatoriui pradėjus priekaištauti, kad niekaip nerandama bendros kalbos, paskirtasis premjeras užsirūstino: "Tai iš viso nekalbėkime".

Po tokių paskirtojo premjero akibrokštų konservatoriai vakar pareiškė negalį pritarti kairiųjų Vyriausybės programai. Tokį pat nuosprendį paskelbė ir Liberalų frakcija. Tačiau šioje frakcijoje A.Brazauskas buvo sutiktas palankiau, liberalai net bandė juokauti.

Naujasis frakcijos seniūnas Rolandas Paksas A.Brazausko teiravosi, ką premjeras darytų, jei vieną gražų rytą Seimo pirmininkas jam pasiūlytų atsistatydinti. "Tikiuosi iš partnerių valstybiško požiūrio", - nebuvo linkęs juokauti A.Brazauskas.

Visiškai kita nuotaika vyravo A.Brazausko susitikime su Socialdemokratinės koalicijos frakcija. Kairieji paskirtąjį premjerą visą valandą lepino linkėjimais, žarstė jam komplimentus.

"Tai paskutinė viltis Lietuvai", - A.Brazausko Vyriausybę įvertino Visvaldas Nekrašas. "Programos pristatymas būtų tik tuščias laiko gaišinimas", - ilgoms kalboms su bendražygiais nebuvo nusiteikęs A.Brazauskas.

"Lietuvos rytas"