aA
Antivirusinę įrangą gaminančios bendrovės praneša apie naują internete plintantį “worm” tipo virusą “W32/Marijuana”. Jis netrina bylų ar kitaip negadina kompiuterio, tačiau lengvai gali sugadinti vartotojo nuotaiką visai dienai.
Žolė
Virusas pakeičia interneto naršyklės namų tinklapio adresą į “http://my.marijuana.com”, taip pat pakeičia “Microsoft Internet Explorer” lango pavadinimą į “Marijuana Explorer (Legalise It!)”. Užduočių juostos sisteminiame laukelyje atsiranda ženkliukas su pavaizduotu marihuanos lapu, kurį paspaudus atsiranda ilgas kvietimas legalizuoti “žolytę”. Be to, kiekvieną dieną 16:20 vietos laiku ekrane pasirodo pranešimas, kviečiantis parūkyti.

Naujasis virusas plinta elektroniniu paštu, pavadintas kaip žaidimai “Dope Core” ar “Weed Farmer”. Paleidus vykdomąją bylą, virusas pats save nukopijuoja į “Windows” kataloge esančią “system32.exe” bylą ir sukuria registre raktą, paleidžiantį virusą kiekvieną kartą užkraunant kompiuterį.

Idomu tai, jog tinklapio “Marijuana.com” administracija neigia bet kokį bendradarbiavimą su viruso kūrėjais. Svetainės puslapiuose jau pasirodė nemažai pranešimų, kuriuose užkrėstų kompiuterių savininkai kaltina tinklapio darbuotojus virusų platinimu. Tinklapio administratorius Rickas Garcia užtikrino visus svetainės lankytojus, kad jokio ryšio tarp viruso ir tinklapio nėra. Artimiausiu metu turėtų būti sukurti “vaistai”, apsaugosiantys kitų vartotojų kompiuterius nuo “W32/Marijuana”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.