aA
Paskirtasis Pietų Korėjos gynybos ministras pareiškė, kad jei Šiaurės Korėja sumanys pulti, Pietų Korėja smogs atsakomąjį smūgį, skelbia BBC. Kim Kwan-jinas tai pasakė atsakydamas į klausimus parlamente.
Pietų Korėja pagrasino smogti atsakomąjį smūgį
© Reuters/Scanpix

Praėjusią savaitę Šiaurės Korėja apšaudė artilerijos sviediniais pietinę salą, esančią netoli nuo jūros sienos, dėl kurios abi valstybės nesutaria. Per išpuolį žuvo keturi žmonės ir buvo sugriauta daug namų.

Pietų Korėjos žvalgybos vadas pasakė, kad labai tikėtina, jog Šiaurė gali vėl pulti.

Įtampa regione sustiprėjo po to, kai lapkričio 23 d., po Pietų Korėjos įvykdytų karinių pratybų Jonpchjondo (Yeonpyeong) saloje, Šiaurės Korėja ją apšaudė. Išpuolio metu žuvo du civiliai gyventojai ir du Pietų Korėjos jūrų pajėgų kariai.

„Jei Šiaurės Korėja mus provokuos, mes išsiųsime karinį lėktuvą jos bombarduoti“, – pasakė Kim Kwan-jinas, paklaustas, kaip reaguotų į kitą ataką.

Jis taip pat sukritikavo savo pirmtaką, pareiškęs, kad kariuomenė neturėjo ignoruoti žvalgybos pranešimų apie gresiančią Šiaurės Korėjos ataką.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.