aA
Į neįgalios Žydrūnės Survilienės, viešumon iškėlusios socialinių savivaldybės būstų pernuomojimo problemą, šeimą dėmesį atkreipė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prezidentūra kreipėsi į Tauragės rajono savivaldybės administraciją prašydama pateikti informaciją apie pernuomotus savivaldybės būstus ir paragino Žydrūnės ir Giedriaus Survilų šeimai teikti visokeriopą socialinę pagalbą.
Savivaldybei priklausančio buto šeimininkė Danutė Daujotienė nuomininkus išmetė tiesiog į gatvę
Savivaldybei priklausančio buto šeimininkė Danutė Daujotienė nuomininkus išmetė tiesiog į gatvę
© "Tauragės žinios"

Tuo tarpu butą pernuomavusi moteris tikina dėl sveikatos problemų galėjusi nesuvokti savo veiksmų bei tebėra socialinio būsto nuomininkė.

Šiandien Žydrūnė, Giedrius ir jų sūnelis Deividas gyvena šiltai ir džiaugiasi, kad iš viso turi kur gyventi. Kai Survilų šeima pranešė savivaldybės administracijai apie jiems pernuomotą savivaldybės socialinį butą Žemaitės gatvėje, patys netrukus liko be pastogės. Nelaimėliams suskubo padėti eiliniai tauragiškiai.

– Dabar gerai, mūsų išsinuomotas butas pačiame miesto centre. Tik blogai, kad jis didelis – trijų kambarių, mokesčių daug. Mums tokio ploto nereikia, – „Tauragės žinioms“ sakė Giedrius.
Tačiau išsinuomoti vieno kambario buto Survilams nepavyko, mat būtina, kad jis būtų pirmame aukšte, nes Giedrius Žydrūnę ir jos vežimėlį turi nešioti.

Žydrūnė ir Giedrius Survilai
Žydrūnė ir Giedrius Survilai
© "Tauragės žinios"

Žydrūnė ir Giedrius džiaugiasi, kad į jų problemą sureagavo pati prezidentė Dalia Grybauskaitė. Prieš keletą dienų Survilus pasiekė laiškas iš Prezidentūros.

Prezidentūros Asmenų aptarnavimo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėja Genė Lukaševičienė Žydrūnę ir Giedrių Survilus informuoja, kad Prezidentūra ir prezidentė D. Grybauskaitė nuoširdžiai apgailestauja dėl nelengvų jų šeimos gyvenimo sąlygų. Papildomos informacijos dėl Survilams tauragiškės Danutės Daujotienės pernuomoto socialinio būsto Prezidentūra kreipėsi į Tauragės rajono savivaldybės administraciją.

Vietos valdininkus Prezidentūra paragino, atsiradus galimybėms, padėti neįgalios moters šeimai apsirūpinti gyvenamuoju būstu ir teikti jai visokeriopą socialinę pagalbą.

Nesuvokė, kad išnuomojo?

Tačiau valdininkams, matyt, nelabai svarbūs Prezidentės pastebėjimai – padėti jie skuba ne Survilams, o butą jiems pernuomojusiai D. Daujotienei.

Pasak Ž. Survilienės, savivaldybės klerkai, viešai deklaruodami, kad atlieka tyrimą dėl jos šeimai neteisėtai pernuomoto D. Daujotienės socialinio buto, su „Tauragės butų ūkio“ pagalba ieško galimybių šiai moteriai skirti kitą socialinį būstą. Ž. Survilienės nuomone, matyt, kad tik toliau nuo budrių kaimynų akių. Survilai netiki, kad valdininkai butų pernuomojimo problemą Tauragės mieste sprendžia skaidriai.

– Susidaro įspūdis, kad iš to biznį daro ir pati savivaldybė, – „Tauragės žinioms“ kalbėjo Ž. Survilienė.

„Tauragės butų ūkio“ direktorė Edita Vaitkutė-Zinkė „Tauragės žinioms“ patvirtino, kad D. Daujotienė kreipėsi į jos vadovaujamą įstaigą prašydama padėti jai surasti kitą socialinį būstą, su kurio nuomininku gyvenamosiomis vietomis galėtų susikeisti.

Tauragės rajono savivaldybės Plėtros, investicijų ir turto valdymo skyriaus pakaitinis vyriausiasis specialistas Donatas Rimkus redakciją patikino, kad D. Daujotienė tebėra socialinio būsto Žemaitės g. 3-ajame daugiabutyje nuomininkė. Anot valdininkų, tame bute ji gyvena.

Pasak D. Rimkaus, D. Daujotienei pateikus medikų pažymą, socialinio būsto pernuomojimo problemai spręsti sudaryta komisija nutarė nebesikreipti į teismą dėl nuomos sutarties su šia moterimi nutraukimo. Komisijos nuomone, pernuomodama butą Survilams D. Daujotienė dėl sveikatos problemų galėjo nesuvokti savo veiksmų.

Surašė raštą

Tačiau Survilai įsitikinę – D. Daujotienė pernuomodama jiems savivaldybės butą suvokė, ką daro. Ž. Survilienė į „Tauragės žinių“ redakciją atnešė parodyti raštą, D. Daujotienės surašytą prieš išnuomojant jiems butą. Jame surašyta, kad D. Daujotienė Ž. Survilienei išnuomoja butą iki kitų metų rugpjūčio 21 dienos. Parašyta ir tai, kad abiem pusėms sutarus nuomos sutartį bus galima pratęsti. Pasak Ž. Survilienės, už ne savo buto nuomą per mėnesį D. Daujotienė iš jos paprašė 300 litų ir paėmė 200 litų avanso.