aA
Pentagonas pirmadienį pranešė, kad Jungtinės Valstijos iš Kuboje esančios Gvantanamo bazės paleido 23 afganus ir 3 pakistaniečius. JAV gynybos departamento atstovas sakė, kad kaliniai, apie kurios daugiau informacijos, išskyrus tautybę, neskelbiama, iš Gvantanamo bazės buvo išgabenti savaitgalį.
Gvantanamo kalėjimas
Gvantanamo kalėjimas
© EPA-ELTA
Tai vėliausias kalinių paleidimas iš Gvantanamo bazės po to, kai 2001 m. JAV prezidentas George'as W. Bush'as (Džordžas V. Bušas) paskelbė karą terorizmui. Kuboje esančioje bazėje vis dar kalinama apie 600 žmonių.

Pentagonas nenurodė, kodėl buvo paleisti šie be teismo kalinti 26 asmenys bei kiek jie laiko praleido Gvantaname.

"Jie daugiau nekelia grėsmės JAV saugumui. Jie nekelia jokio žvalgybos tarnybų susidomėjimo, todėl mes juos paleidome", - sakė atstovas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

Pentagonas pranešė, kad nuo Gvantanamo bazės atsidarymo 2002 m. sausį jau buvo paleista 119 kalinių. 12 asmenų buvo perduota savo šalims, kur jie toliau laikomi suimtais. Kovo 1 d. 7 rusai buvo grąžinti šalį, kur toliau yra suimti.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.