aA
Liberalų demokratų partijos atstovai eško būdų paspausti pernai per Vilniaus mero rinkimus paslaptingai dingusį ir taip balsavimą sužlugdžiusį sostinės tarybos narį architektą Vilmantą Drėmą, kad šis liudytų prieš Vilniaus merą, Liberalų ir centro sąjungos lyderį Artūrą Zuoką byloje dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise, kai buvo renkamas sostinės vadovas.
Kaip rašo dienraštis "Lietuvos rytas", vienas R.Pakso bendražygių liberaldemokratas Juozas Imbrasas, pasikvietęs V.Drėmą, bandė pamokyti, kaip šis turėtų elgtis.

Slaptam dviejų sostinės politikų susitikimui pasirinktas J.Imbraso automobilis, sustojęs prie universalinės parduotuvės.

Po šio pokalbio, girdint liudininkams, V.Drėma guodėsi, kad J.Imbrasas ėmėsi tarpininko vaidmens.

Ikiteisminiame tyrime liudijantis V.Drėma buvo raginamas neoficialiai susitikti su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnais. Taip pat būta užuominų, kad jis bendradarbiauja su STT ne taip, kaip reikėtų.

Teigiama, kad J.Imbrasas iš karto paskambino STT, pranešė, kad V.Drėma yra su juo, ir suderino būsimo susitikimo su pareigūnu laiką.

Kalbėdamas su "Lietuvos rytu" V.Drėma patvirtino, jog buvo susitikęs su J.Imbrasu. Tuo tarpu šis neigė bandymus paveikti liudytoją.

Pasak J.Imbraso, jis dažnai susitinka su V.Drėma, persimeta žodžiu kitu, ir nieko bloga čia neįžvelgia.

Liberaldemokrato teigimu, melagingus gandus apie jį skleidžia šioje byloje įtariamaisiais tapę veikėjai.

Ikiteisminį tyrimą dėl sostinės mero rinkimų STT pradėjo šių metų sausį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.