aA
Raudonoje jūroje buvo sugautas jau antras ryklys, kuris, manoma, prieš keletą dienų buvo užpuolęs Rusijos ir Ukrainos turistus Sharm El-Sheikh kurorto paplūdimiuose.
Egipte sugautas jau antras ryklys-žmogėdra, turistei pavyko nuo jo atsimušti
© AFP/Scanpix

Ar būtent šis plėšrūnas ir yra žmogėdra – turės išsiaiškinti specialistai, praneša news.ru su nuoroda į vesti.ru.

Pirmojo sugauto ryklio kaltė jau įrodyta. Nardytojas, kuris išgelbėjo nuo ryklio užpultą turistą, sužeidė ryklio peleką. Pagal šį požymį ryklį ir surado. Dabar šio ryklio iškamša papuoš vietinį draustinį.

Tačiau ne visi tiki pirmojo sugauto ryklio kaltumu. Egipto aplinkos ministras teigia, kad ryklys, užpuolęs rusų turistus, buvo laikomas nacionaliniame jūriniame parke. Egipto povandeninių tyrimų vadovas pareiškė, kad jis yra nufotografavęs ryklį, užpuolusį turistus, o pagautasis ryklys nepanašus į jo užfiksuotąjį, praneša rosbalt.ru.

Visi kurorto Sharm El-Sheikh paplūdimiai yra uždaryti iki tyrimo pabaigos: specialistai vis dar tikrina kurorto pakrantės vandenis.

Pensininkė išsigelbėjo nuo ryklio ir pasiekė krantą, plaukdama be rankos
Nukentėjusios Liudmilos Stoliarovos vyras papasakojo portalui life.ru užpuolimo smulkmenas. Jis teigia, kad jo žmona net ir po ryklio užpuolimo neprarado sąmonės bei suspėjo pranešti apie šį ryklį.

“Kai atėjome į paplūdimį, Liuda pasiūlė paplaukioti jūroje, bet aš nenorėjau ir pasakiau, kad liksiu paskaityti knygą. Liuda išėjo maudytis. Nepraėjo nė pusvalandis, kai prie manęs pribėgo moteris ir pasakė, kad mano sutuoktinei nutiko nelaimė. Aš pakėliau akis, ir pamačiau, kaip Liudą neša ant gulto”, - pasakojo Vladimiras Stoliarovas.

Kai Liudmilą Stoliarovą ištraukė iš vandens, ji nebuvo praradusi sąmonės. “Aš sušukau: “Liuda, kas nutiko?”, o ji tik kartojo: “Ryklys! Ryklys! Ryklys!”. Jai kažkokiu būdu pavyko atsimušti nuo ryklio ir pasiekti krantą plaukiant be rankos. Kai ji bandė nuo ryklio plaukti tolyn, šis įsikando jai į koją ir nukando pėdą“, - pasakojo nukentėjusios moters sutuoktinis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.