aA
Vakar Vilniaus meras Artūras Zuokas pasirašė bendradarbiavimo sutartis su Italijos Latinos provincijos vadovais. Į pietus nuo Romos išilgai jūros nusidriekusios provincijos miestai norėtų užmegzti artimus kontaktus ir su kitomis Vilniaus apskrities savivaldybėmis, informavo Vilniaus miesto savivaldybės spaudos tarnyba.
Artūras Zuokas
Beje, su sostinės meru į Italiją kartu vyko ir Vilniaus apskrities viršininkas Algirdas Kudzys.

A.Zuokas ir A.Kudzys taip pat dalyvavo bendrame Latinos ir Frosinone provincijų pramonės ir prekybos rūmų susitikime, kur pristatė sostinės ir Vilniaus apskrities investicines programas.

Susitikime dalyvavo ir Frosinonės gubernatorius Francesco Scalia ir Latinos pramonės ir prekybos rūmų prezidentas Alfredo Loffredo bei Latinos ir Frosinonės Pramoninkų asociacijos prezidentas Franco Cesarini.

Susitikime su Sabaudios miesto vicemeru Mauricio Lucci buvo išreikštas pageidavimas arčiau susipažinti su Trakų rajonu, Santa Feličės Čirčėjo miesto meras Giuseppe Schiboni domėjosi istorine Kernave bei ryšiais su Lietuvos pajūrio miestais.

Romoje įvyko susitikimas su Romos provincijos gubernatoriumi Silvano Moffa, kur buvo aptartos bendradarbiavimo tarp regionų galimybės, gubernatorius pakviestas rugsėjo mėnesį Lietuvoje vyksiančios Italijos kultūros savaitės metu atvykti į Vilnių.

A.Zuoko bei A.Kudzio susitikime Lietuvos ambasadoje Romoje su ambasadoriumi Romanu Podageliu buvo aptartos Vilniaus bendradarbiavimo galimybės su Italijos centrais Roma, Milanu ar Florencija.

“Veido” šaltinių teigimu, kartu su sostinės galva, kaitria Italijos saule mėgaujasi ir grupė Vilniaus verslininkų.

Mero A.Zuoko jachta, be kita ko, taip pat stovi viename Italijos uostų. Taigi, matyt, po dalykinių susitikimų su Italijos politikais ir verslininkais, sostinės meras galės dar ir pasiplaukioti jachta su lietuviais verslininkais. Prieš kurį laiką Vilniaus meras A.Zuokas leido laiką egzotiškuose kraštuose su bendrovės “Vilniaus prekyba” vadovais. Tiesa, tuomet meras sakė, “atsitiktinai besimaudydamas jūroje” susitikęs Lietuvos verslininkus.