aA
Prezidentas Rolandas Paksas antradienį kviečiasi generalinį prokurorą Antaną Klimavičių, kad aptartų neteisėtai įgytos slaptos operatyvinės medžiagos, susijusios su bendrovės "Alita" privatizavimu, perdavimą Generalinei prokuratūrai.
Antanas Klimavičius ir Rolandas Paksas
Antanas Klimavičius ir Rolandas Paksas
© ELTA
Tai pranešė prezidento spaudos tarnyba. Tačiau prezidento atstovė spaudai Jūratė Overlingienė BNS teigė negalinti pasakyti, ar ši formuluotė reiškia, kad prezidentas operatyvinę bylą perduos A.Klimavičiui, kaip kad yra žadėjęs.

"Aš nesinešiu medžiagos po pažastimi", - Eltai sakė A.Klimavičius. Anot prokuroro, turi būti parengtas bylos lydraštis, o ją pačią atgabenti į prokuratūrą turėtų kurjeris. A.Klimavičius tikisi, kad jau antradienį medžiaga, susijusi su "Alitos" privatizavimu, bus Generalinėje prokuratūroje.

Beje, savaitgalį žiniasklaidai prezidentas teigė per spaudos konferencijoje antradienį pateiksiantis tam tikrus įrodymus, neva Valstybės saugumo departamentas (VSD) klastoja dokumentus. Saugumo departamentas tokius prezidento kaltinimus kategoriškai atmetė.

Iš VSD padalinio Alytuje operatyvinė byla apie bendrovės "Alita" neteisėtai perimta prieš tris savaites.

Generalinė prokuratūra yra paprašiusi prezidento perduoti turimą medžiagą. R.Paksas ne kartą žiniasklaidai teigė laikysiantis medžiagą tiek, kiek jam atrodys reikalinga.

Prieš tris savaites operatyvinę medžiagą dėl "Alitos" privatizavimo po asmeninio prezidento skambučio Prezidentūrai perdavė VSD Alytaus padalinio vadovas Albertas Sereika, kuris praėjusią savaitę buvo atleistas iš užimamų pareigų, tačiau buvo priimtas į Prezidentūrą dirbti analitiku.

Kaip BNS pirmadienį sakė VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas, penktadienį VSD perdavė Generalinei prokuratūrai prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl A.Sereikos veiksmų.

VSD pareigūnas Linas Petronis prieš kurį laiką Lietuvos televizijos laidoje "Spaudos klubas" sakė, jog "prezidentas rado byloje savo aplinką ir savo aplinkos rietenas dėl kąsnio".

Panašiai rašė ir dienraštis "Lietuvos rytas", paskelbęs, jog "Alitos" byloje figūruoja Liberaldemokratų frakcijos Seime seniūnas Henrikas Žukauskas, šios frakcijos narys Dailis Barakauskas ir Liberalų demokratų partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Dienraščio žiniomis, iš užfiksuotų telefono pokalbių matyti, jog politikai nepasidalija pinigų, gautų už tarpininkavimo paslaugas siekiant kai kuriems verslininkams palankių įmonės "Alita" privatizavimo konkurso rezultatų.

Bendrovės "Alita" privatizavimo konkursą laimėjo ketvirtąją vietą užėmęs jos vadovų konsorciumas. Nugalėtoju jis tapo iš konkurso pasitraukus kitiems dalyviams.

Praėjusią savaitę Seimas pradėjo apkaltos prezidentui procesą dėl kaltinimų šiurkščiai pažeidus Konstituciją ir sulaužius duotą priesaiką.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.