aA
Kaukaze dislokuotų Rusijos karinių pajėgų vadas Vladimiras Moltenskojus apkaltino savo pavaldinius praėjusią savaitę per kratas dviejose Čečėnijos vietovėse elgusis "nežabotai" ir padarius nusikaltimų. Tai yra pirmas kartas per karinę operaciją Čečėnijoje, kai aukšto rango karininkas viešai pasmerkė savo kareivius.
Kaip trečiadienį paskelbė Rusijos žiniasklaida, anot generolo V.Mortenskojaus, per "valymus" Sernovodsko ir Asinovskajos gyvenvietėse buvo įvykdyta daug nusikaltimų. Tuo pat metu jis apkaltino savo pavaldinius tikrųjų faktų slėpimu.

"Sernovodske ir Asinovskajoje jie atliko nežabotą valymo akciją, viską nusiaubė, o dabar apsimeta, kad nieko nežino", - sakė generolas. Dienraštis "Vremia Novostei" rašė, kad federalinės pajėgos čia visus vyrus suvarė į lauką, laikė kelias valandas ir mušė. Dauguma buvo paleisti tik po to, kai "išsipirko". Kitais duomenimis, rusų kareiviai plėšė ligonines, mokyklas ir eilinių žmonių namus.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino asmeninis pasiuntinys regione Viktoras Kazancevas pažadėjo iki savaitgalio ištirti incidentus ir atsiprašė vietos valdžios atstovų.

Tuo tarpu vadas V.Moltenskojus, kalbėjęs su karininkais pagrindinėje Rusijos karinėje bazėje Čečėnijoje, įsakė atsakingiems vadams greitai ištirti kiekvieną skundą. Pasak NTV televizijos, ligi šiol gauta per 200 skundų. Protestuodami prieš grubų Rusijos kareivių elgesį, atsistatydino du vietos valdžios lyderiai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.