aA
„Taip, 600 mln. Lt rasti pensijų didinimui yra nerealu. Tačiau 80 - 100 mln. Lt pensijų didinimui būtų galima surasti“, - ketvirtadienio vakarą BTV laidoje „Karštas vakaras“ sakė Seimo Opozicijos lyderis, LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius. Anot politiko, jeigu ministras pirmininkas būtų lankstus ir eitų į kompromisus, pensijų didinimas vyktų pakankamai sklandžiai ir palaipsniui.
A.Butkevičius: 600 mln. Lt rasti pensijų didinimui yra nerealu
© A.Didžgalvio nuotr.

„Kokį vaidmenį suvaidintų 100 mln. Lt bendrai Lietuvos pinigų politikai? Bet žmonėms suteiktume tam tikrą viltį, kad tikrai ekonomika pradėjo po trupučiuką atsigauti“, - teigė A. Butkevičius.

Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Vis tik ypač greito ekonomikos atsigavimo opozicijos lyderis nesitiki.
„Ekonomika per šių metų trečią ketvirtį paaugo 1,1 proc., bet nacionalinio biudžeto pajamos yra mažesnės, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Šešėlis, kontrabanda išaugo per kvailai vykdytą mokesčių reformą, - įsitikinęs opozicijos lyderis. - Yra sekamos pasakėlės, kad Lietuva yra labai aukštai kotiruojama ir vertinama europiniame lygyje.

Iš tiesų, galiu pasakyti, kad iš opozicijos žmonės važinėja po konferencijas ir kitus renginius, ir niekur tokio vertinimo nesam išgirdę. Žinoma, kai valstybėje nenaudojami kiti pinigų gavimo instrumentai, lieka kalbėti tik apie taupymą“, - BTV laidoje kalbėjo Algirdas Butkevičius.

BTV