aA
Seimo valdančiosios daugumos ir opozicijos atstovai skirtingai vertina prezidento rinkimų Rusijoje rezultatus ir jų įtaką dvišaliams santykiams. Opozicinės dešiniosios Tėvynės sąjungos lyderis Andrius Kubilius Seime pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė, jog būtų "naivu manyti", jog perrinktas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas mažins "valdymo faktorių demokratijoje".
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius
© ELTA
"Aš manau, jog Rusijos demokratijoje vis labiau įsivyraus valdymo aspektas", - sakė A.Kubilius.

Parlamentaro nuomone, taip pat būtų naivu manyti, jog Rusija atsisakys savo interesų Baltijos regione.

Tuo tarpu vienas valdančiosios Lietuvos socialdemokratų lyderių Česlovas Juršėnas kitoje spaudos konferencijoje pažymėjo, jog rinkimų rezultatai "yra galimybė Rusijos Federacijos vadovui ir jį remiančioms jėgoms įrodyti, kad Rusija eis žadėtu keliu: skatins ekonomikos augimą, sieks gerinti skurstančiųjų gyventojų sąlygas bei sieks panaikinti abejones, jog šalyje nesilaikoma demokratinių laisvių".

Č.Juršėnas, prognozuodamas Lietuvos - Rusijos dvišalius santykius, tikisi "geresnio varianto".

"Aš tikiu geresniu variantu ir pagrindinis mano tikėjimo pagrindas yra tas, kad mes, kaip valstybė, jau būsime iš Šiaurės Atlanto Aljanse ir Europos Sąjungoje", - sakė jis.

"Mes jau artimiausiu metu būsime po tam tikru stogu", - pridūrė parlamentaras.

Ligšiolinis Rusijos prezidentas V.Putinas sekmadienį vykusius šalies vadovo rinkimus triuškinama pergale laimėjo jau pirmajame ture, užsitikrinęs daugiau kaip 70 proc. balsavusiųjų paramą, tačiau opozicija ir ekspertai teigė, kad rinkimai vyko pažeidžiant demokratines procedūras.

Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos atstovai, stebėję rinkimus, pareiškė, jog jie buvo gerai administruojami, tačiau neatitiko demokratinių reikalavimų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.