aA
Klaipėdos apygardos prokuratūroje pasiteiravus, ar dar nebaigiama Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vado pavaduotojo Genadijaus Kuznecovo piktnaudžiavimo tarnyba byla, paaiškėjo, kad tyrimas nutrauktas dar spalio 28 d., nes nepavyko įrodyti įtariamojo kaltės. Nors pulkininko pasiaiškinimai iki šiol kelia juoką ir prokuratūroje, ir tyrimą atlikusioje Specialiųjų tyrimų tarnyboje.
Genadijus Kuznecovas
Genadijus Kuznecovas
© VSAT

Nuo tarnybos pasienyje pradžios G. Kuznecovas dirbo Pagėgių rinktinėje. 2006-iais paaukštintas pareigose jis ėmė dirbti Vilniuje, o savaitgaliais grįždavo į už pustrečio šimto kilometrų esančius namus. STT nustatė, kad Pagėgių rinktinėje dirbantis vairuotojas daugybę kartų važiavo į sostinę ir namo veždavo G. Kuznecovą. Tarnybiniu automobiliu pulkininkas būdavo vežamas ir į Vilnių. STT duomenimis, važinėjama buvo nuo 2006-ųjų lapkričio iki 2008-ųjų rugsėjo.

Tyrėjams pavyko dokumentais pagrįsti 16 tokių kelionių (nors neabejojama, kad jų galėjo būti daug daugiau), oficialiai paskaičiuota valstybei padaryta žala - 3253 litai. Šiemet dėl to buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o rugsėjo 20 d. G. Kuznecovui pareikštas įtarimas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi siekiant asmeninės naudos. Už tokį nusikaltimą Baudžiamajame kodekse numatytas teisės dirbti tam tikrą darbą atėmimas arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Tyrimą kuravęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Sigitas Jasevičius tuomet DELFI sakė, kad byla keliaus į teismą. G. Kuznecovas nuo tarnybos nušalintas nebuvo.

Bet jau spalio pabaigoje byla buvo nutraukta neįrodžius įtariamojo kaltės. Pasak pareigūnų, G. Kuznecovas pareiškė tarnyba nepiktnaudžiavęs, o tik pasinaudodavęs proga, kai iš Vilniaus į Pagėgius ir atvirkščiai važiuodavo rinktinės automobilis. Pulkininkas būdavęs pakeleivis. O vairuotojas važinėdavęs į Vilnių ir atgal tarnybos reikalais (pavyzdžiui, logistikos), jam būdavo išrašomos komandiruotės.

STT pareigūnams istorija apie pakeleivingą pulkininką ir dabar dar kelia juoką. O prokuroras S. Jasevičius, DELFI paklaustas, ar jam toks pasiaiškinimas neatrodo nesąmonė, atsakė klausimu: „O kaip tą nesąmonę paneigti?“

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.