aA
Gruodžio 1 d. Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas paskelbė nuosprendį J. K. už viešosios tvarkos pažeidimą bei skyrė nuteistajam 1 metų laisvės atėmimo bausmę. Paskirtos bausmės vykdymą atidedant 2 metams, praneša Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas.
Teisingumo ministerija
Teisingumo ministerija
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

J. K. nuteistas už tai, kad šių metų birželio 28 dieną, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tyčia plyta sudaužė ant Teisingumo ministerijos pastato sienos kabojusią iškabą „Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerija“. Tokiais veiksmais sugadino ministerijai priklausantį turtą ir padarė jai 2570 Lt žalą.

Apklaustas teisiamajame posėdyje J. K. dėl jam pareikšto kaltinimo kaltu prisipažino visiškai ir paaiškino, kad norėjo išdaužyti Seimo langus, nes trūko kantrybė, jis buvo nepatenkintas teisėsauga – STT, FNTT, Teisingumo ministerija.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į padarytos nusikalstamos veikos pobūdį ir pavojingumo laipsnį (kaltinamasis padarė nors ir nesunkų, tačiau įžūlų nusikaltimą, sudaužydamas valstybės institucijos iškabą), kaltės formą ir rūšį (kaltinamasis veikė tiesiogine tyčia), kaltinamojo asmenybę (baustas administracine tvarka, gydytas psichiatrijos ligoninėje, kur jam diagnozuotas emociškai nestabilaus tipo asmenybės sutrikimas), nustatytą atsakomybę sunkinančią aplinkybę, kitas teisiškai reikšmingas bausmės skyrimui aplinkybes.

Atsižvelgiant į tai, kad nuteistasis J. K. prisipažino padaręs nusikaltimą, ankstesnis teistumas išnykęs, teismas daro išvadą, kad yra pakankamas pagrindas manyti, kad jis ateityje nedarys naujų nusikalstamų veikų ir bausmės tikslai bus pasiekti be realaus bausmės atlikimo.

Teismas nusprendė nuteistajam paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymą atidėti, įpareigojant J. K. per vienerius metus atlyginti nusikaltimu padarytą žalą Teisingumo ministerijos naudai bei neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip 7 paroms.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.