aA
Siekiant kompensuoti gyventojų skaičiaus mažėjimą, Rusijai kasmet reikalingi 5 milijonai imigrantų, teigia Rusijos Federacijos migracijos tarnybos vadovas Konstantinas Romodanovskis, praneša DELFI.lv su nuoroda į BNS.
Rusijai kasmet reikalingi 5 milijonai imigrantų
© DELFI (A.Didžgalvio nuotr.)

Jis teigė, kad iš šių 5 milijonų imigrantų 40-60 tūkstančių turėtų būti kvalifikuoti specialistai. “Šiuo metu į Rusiją atvyksta tik pusė reikalingų kvalifikuotų specialistų”, - sakė K. Romodanovskis.

Lapkričio 30 dienos Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo metiniame pranešime ypatingas dėmesys buvo skirtas šalies demografinei situacijai. Jis pažymėjo, kad per artimiausius 15 metų Rusijoje ženkliai sumažės gyventojų, tai bus pasekmė mažo gimstamumo lygio 90-aisiais metais. D. Medvedevas pareiškė, kad toks gyventojų skaičiaus mažėjimas yra „rimta grėsmė ir iššūkis šaliai“.

Šiuo metu Rusijoje gyvena apie 141,2 milijonų žmonių. Vyriausybė siekia, kad 2025 metais šis skaičius pasiektų 145 milijonus. Nuo 1992 metų Rusijos gyventojų skaičius sumažėjo 5,8 milijonais. Pernai, pirmą kartą nuo 1995 metų, buvo užfiksuotas gyventojų skaičiaus padidėjimas, kurį nulėmė imigracija.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.