aA
Seimo Etikos ir procedūrų komisija atsisakė svarstyti Lietuvos graikų bendruomenių asociacijos skundą dėl viešų parlamentaro Nikolajaus Medvedevo teiginių apie kai kurių graikų organizacijų vadovų ryšius su kriminalinio pasaulio autoritetais.
Nikolajus Medvedevas
Nikolajus Medvedevas
© ELTA
Pats N.Medvedevas laiko save graikų tautybės.

Balandžio pabaigoje dienraštis "Lietuvos žinios" paskelbė straipsnį, kuriame su nuoroda į N.Medvedevą rašyta, jog vienos iš graikų organizacijų vadovas, kurio buvo pateikti tik vardo ir pavardės inicialai, esą talkina kriminalinio pasaulio autoritetams persikelti į Graikiją.

Graikija yra paskelbusi, kad visi graikų kilmės piliečiai gali atvykti gyventi į istorinę tėvynę.

"Vadovavimo "Pontos" bendruomenei siekusiam G.M., pasak N.Medvedevo, masinės "naujųjų graikų" migracijos operacijoje teko svarbus vaidmuo. Jis tapo kito policijai gerai žinomo "Vilniaus brigados" autoriteto patikėtiniu", - rašė balandžio pabaigoje "Lietuvos žinių" dienraštis.

Trečiadienį Etikos ir procedūrų komisijos posėdyje dalyvavo asociacijos pirmininkas Gerorgijus Macukatovas, kuris supažindino su asociacijos skundu.

"Tokiu būdu mestas šešėlis ne tik Lietuvos graikų visuomeninių organizacijų asociacijai, bet ir visiems Lietuvos graikams, nes "Lietuvos žinių" skaitytojams turėjo susidaryti įspūdis, jog Lietuvos graikai yra perdėm kriminalizuoti ir dėl to čia nepageidaujami", - rašoma graikų bendruomenių skunde.

N.Medvedevas pareiškė, jog savo teiginiais jis nieko nenoręs įžeisti, o kai kurios jo mintys straipsnyje buvo iškraipytos. Jis apgailestavo, jog tuomet neįrašinėjo pokalbio ir negali įrodyti savo tiesos.

G.Macukatovas teigė abejojantis tokiais parlamentaro patikinimais, nes jis nesikreipė į dienraštį paskelbti paneigimo.

Be to, G.Macukatovas komisijos posėdyje taip pat suabejojo ir graikiška N.Medvedevo kilme, nors "Lietuvos žinių" straipsnyje parlamentaras buvo įvardytas kaip "Lietuvos graikų bendruomenės lyderis".

"Lietuvos graikų visuomeninių organizacijų asociacijos žiniomis, pilietis N.Medvedevas iki šiol oficialiai pagal tautybę yra rusas", - teigiama asociacijos skunde.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.