aA
Šeštadienį į Lenkijos policijos rankas pateko vienas labiausiai ieškomų Italijos mafijozų - 51-erių metų Francesco Schiavone (Frančeskas Skavonė), labiau žinomas pravarde Ciccirello (Čičirelas, "Storulis"). Jis buvo sulaikytas Krosno mieste, kai išėjo iš prekybos centro. Mafijozas, kurio abiejose rankose buvo pirkiniai, pareigūnams pasipriešinti nespėjo.
Antrankiai
Antrankiai
Tai vienas iš trisdešimties labiausiai ieškomų Italijos nusikalstamo pasaulio atstovų. Jis yra kaltinamas keliolikos asmenų nužudymu, prekyba narkotikais ir pinigų plovimu.

Lenkijos policijai jį išdavė 25-erių metų mafijozo meilužė rumunė, kuri jau buvo sekama anksčiau. Ji padėjo F.Schiavone palaikyti ryšius su Vokietijos, Austrijos ir Rumunijos narkotikų prekeivomis.

Ciccirello, kuris vadovauja Neapolio Casalesi (Kasalezių) šeimai, nuo teisėsaugos slapstėsi jau dvylika metų.

Italų nusikaltėliai dėmesį į Lenkiją atkreipė praėjusio amžiaus paskutiniajame dešimtmetyje, žlugus komunizmui. Jie čia perka nekilnojamąjį turtą, atidaro restoranus ir plauna pinigus.

Tačiau šalies policija irgi nesnaudžia. Nuo 1998 metų Lenkijoje jau buvo sulaikyti devyni žinomi italų mafijos nariai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.