aA
Graikų policija rado ir susprogdino bombą netoli "Citibank" dalinio Atėnuose - vietoje, kur šią vasarą vyks olimpiada. Bomba rasta vienam valstybės laikraščiui gavus anonimo pranešimą, patvirtino policija.
Bomb
"Per kontroliuojamą sprogimą sunaikintas krepšys, padėtas netoli "Citibank", kai mums buvo pranešta, kad krepšys sprogs po 35 minučių", - pareiškė vienas policijos pareigūnas. Anot jo, policija sustabdė eismą šiauriniame Psichiko rajone ir aptvėrė sritį aplink JAV banką. Atsakomybės niekas neprisiėmė.

Artėjant šios vasaros olimpiadai ir po ketvirtadienio sprogimų Madrido traukiniuose Graikijos policija ypač sugriežtino saugumą. Policijos šaltinis pranešė, kad bomba buvo nesudėtinga, tačiau galinga, kad sukeltų "mirtį ir žalą". "Pareigūnai šį reikalą vertina rimtai, ypač rengdamiesi olimpiadai", - teigė šaltinis.

Policija krepšyje, padėtame už penkių metrų nuo įėjimo į banką, rado du dinamito strypus, laikrodį ir sprogdiklį. Dar neaišku, ar bomba prieš ją susprogdinant buvo aktyvuota. "Šiuo metu tiriame, ar ji buvo sujungta ir parengta sprogimui, ar ne", - sakė pareigūnas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.