aA
JAV interneto aukcione parduodama tarptautinės branduolinės balistinės raketos "Titan-2" šachta, praneša Rusijos naujienų agentūra "Novosti".
Kaip pranešė aukciono organizatoriai, pagal Rusijos ir JAV susitarimą dėl strateginės ginkluotės sumažinimo Arizonos valstijoje esančią šachtą buvo baigta eksploatuoti, o branduolinė raketa "Titan-2" su koviniu 9 megatonų užtaisu buvo išimta iš šachtos ir demontuota.

Ištuštėjusią šachtą sudaro sudėtingas nuo 3 iki 10 aukštų požeminis kompleksas.

Požeminiame vadovybės punkte, iš kur buvo valdomos raketos, iki šiol veikia elektros generatoriai bei kondicionavimo sistema. Komplekso teritorijoje yra du arteziniai vandens gręžiniai.

Šiuo metu šachtą valdo privatus asmuo, tačiau dabartinis jos šeimininkas siūlo pirkėjams šachtą suremontuoti ir naudoti šį objektą kaip poilsiavietę.

Pradinė objekto kaina siekia 250 tūkst. dolerių. Apie neįprastą nekilnojamąjį turtą aukcione paskelbta prieš 10 dienų, tačiau kol kas susidomėjimo nesulaukė.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.