aA
Prezidentinis skandalas ne tik sukėlė audrą Lietuvos politikos padangėje, bet ir užtvindė prokuratūrą bei kitas teisėsaugos institucijas politinį atspalvį turinčiomis bylomis. Šalies prokuratūrose šiuo metu vyksta daugiau nei dvi dešimtys ikiteisminių tyrimų, vienaip ar kitaip susijusių su prezidentiniu skandalu, rašo "kauno diena".
Prezidentiniam skandalui artėjant atomazgos link, su juo susijusių bylų skaičius ir toliau didėja. Praėjusios savaitės viduryje paaiškėjo, jog VSD ketina kreiptis į Generalinę prokuratūrą, kad ši pradėtų ikiteisminį tyrimą dėl buvusio VSD Alytaus padalinio vadovo Alberto Sereikos veiksmų. Kaip žinoma, A. Sereika prieš dvi savaites perdavė Prezidentui slaptą operatyvinę bylą dėl alkoholio bendrovės "Alita" privatizavimo.

Nenurimsta ir Seimo Liberaldemokratų frakcija, jau kelintą kartą besikreipianti į generalinį prokurorą, prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą dėl to, jog A. Paulauskas praėjusių metų spalio pabaigoje surengtame susitikime su frakcijų vadovais paviešino slaptą VSD pažymą, po kurios atskleidimo kilo prezidentinis skandalas.

Generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis pripažino, kad dalis ikiteisminių tyrimų "perspektyvos prasme yra migloti". Generalinio prokuroro pavaduotojas neneigė, kad darbo prokuratūrai skandalo metu gerokai padaugėjo, tačiau, G. Jasaičio tvirtinimu, prokuratūra savo darbe tvirtai laikosi įstatymų ir iki šiol išvengė aiškesnio politinio spaudimo vykdydama vieną ar kitą tyrimą, netapo politinių žaidimų įrankiu.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.