aA
Šilutės rajono apylinkės prokurorė Jurgita Kolyčienė priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl pasikėsinimo nužudyti valstybės tarnautojus ir pasipriešinimo valstybės tarnautojams, dėl neteisėto disponavimo ginklu bei nužudymo labai susijaudinus, praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra.
Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandininko ir pasieniečio susišaudymo Šilutės rajone
© Corbis

Šių metų birželio 30 d. naktį Šilutės rajone Paleičių kaime, pasieniečiams persekiojant cigarečių kontrabandininkus, vienas iš jų pasipriešino pareigūnams ir, panaudodamas savadarbį ginklą, sužalojo du pasieniečius, o vėliau pats pareigūno buvo nušautas.

Dėl šio įvykio nedelsiant buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti valstybės tarnautojus bei pasipriešinimo valstybės tarnautojams, iš policijos bei prokuratūros pareigūnų buvo sudaryta tyrimo grupė. Liepos 2 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl rengimosi įvykdyti kontrabandą, kuris perduotas tirti Tauragės rajono prokuratūrai.

Tyrimo metu buvo atlikti visi būtini procesiniai veiksmai.

Šia savaitę, remdamasi surinktais duomenimis, tyrimo grupės vadovė Jurgita Kolyčienė ikiteisminį tyrimą nutraukė: dėl pasikėsinimo nužudyti valstybės tarnautojus ir pasipriešinimo valstybės tarnautojams bei neteisėto disponavimo ginklu tyrimas nutrauktas, mirus J. K., o tyrimas dėl nužudymo labai susijaudinus – dėl to, kad nebuvo peržengtos būtinosios ginties ribos.

„Išanalizavus visas faktines bylos aplinkybes, buvo nustatyta, kad pareigūno veiksmai, persekiojant, kaip spėta, kontrabandininką bei jo atžvilgiu panaudojant tarnybinį ginklą, atitinka veikimą būtinosios ginties sąlygomis, t.y. pareigūno veiksmai buvo adekvati reakcija į jam ir jo kolegoms gresiantį pavojų: tarnybinis ginklas buvo panaudotas, prieš tai žodžiu įspėjus link jų tamsoje bėgantį šaudantį žmogų baigti šaudyti, po to paleidus į orą du perspėjimo šūvius, tačiau ir toliau bėgliui nesiliovus šaudyti bei prieš tai jam sužeidus vieną iš pareigūno kolegų“, – būtinosios ginties ribų ypatumus paaiškino nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą priėmusi prokurorė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.