aA
Seimas antradienį naujosios daugumos balsais nepritarė, kad ypatingos skubos tvarka būtų svarstomos "Mažeikių naftos" privatizavimo įstatymo pataisoms, reikalingoms JAV bendrovės "Williams International" ir Rusijos naftos įmonės "Jukos" susitarimui įgyvendinti.
Eligijus Masiulis
© ELTA
Naujosios daugumos atstovai teigė, jog reikia laiko susipažinti su pataisų teisinėmis pasekmėmis, todėl nuspręsta jas svarstyti artimiausioje Seimo sesijoje.

"Jeigu būtų norima, pasitelkus ekspertus būtų galima į teisinius aspektus įsigilinti per kelias dienas, tačiau dabar delsimas yra daug ilgesnis", - trečiadienį teigė Liberalų frakcijos narys Eligijus Masiulis.

Jis taip pat atmetė socialdemokratų argumentus, jog reikėtų išnagrinėti ir kitų naftą tiekiančių Rusijos kompanijų, konkrečiai "Lukoil" ir TNK, pasiūlymus.

"Kur anksčiau buvo "Lukoil" ar TNK su savo pasiūlymais?", - retoriškai klausė E.Masiulis, pažymėjęs, jog "Lukoil" anksčiau dar ir šantažavo Lietuvos Vyriausybę, keldama vis naujus reikalavimus.

Liberalas teigė esąs įsitikinęs, kad "Jukos" atėjimas yra nulemtas to, jog Rusijoje sumažėjo "Lukoil" dominavimas naftos versle, todėl "Mažeikių nafta" galėjo pasirinkti ekonomiškai naudingiausią pasiūlymą.

Liberalai stebėjosi, jog laikinai premjero pareigas einančio Eugenijaus Gentvilo Vyriausybei padarius viską, kad "Mažeikių naftai" būtų užtikrintas ilgalaikis naftos tiekimas, yra ieškoma formalių ir neformalių priežasčių sandėriui sukliudyti.

"Ar "Mažeikių nafta" neliks tik metalo laužas, kurį po metų už grašius galės įsigyti kokia nors Rusijos ar Vakarų bendrovė?", - retoriškai klausė E.Masiulis.

"Ar mes neliksime prie susikilusios geldos?", - antrino jam liberalas Algirdas Gricius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.