aA
Ministras pirmininkas Andrius Kubilius šiandien Vyriausybėje priėmė keturis Pagėgių rinktinės pareigūnus ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadą pulkininką Vainių Butiną.
A.Kubilius, Čelkys, A.Gaižauskas ir V.Butinas
A.Kubilius, Čelkys, A.Gaižauskas ir V.Butinas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Pasieniečiams premjeras įteikė vardinius laikrodžius ir Vyriausybės padėkos raštus už ypač didelius nuopelnus, išskirtinę drąsą, nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą, principingumą ir aukštą profesionalumą.

Premjeras A. Kubilius nuoširdžiai padėkojo pareigūnams už tai, kad jie, rizikuodami gyvybėmis, sąžiningai atlieka savo pareigas, ir pasidžiaugė, kad pastaruoju metu suaktyvėjusi kova su kontrabanda jau duoda pirmuosius apčiuopiamus rezultatus.

Be to, premjeras domėjosi, ar šis skaudus ir įžūlus atvejis, kai įvyko pareigūnų susišaudymas su pažeidėjais, yra kontrabandininkų desperacijos ženklas. Pareigūnai vieningai patvirtino tokią premjero nuomonę.

Susitikimo metu ir premjeras, ir pasieniečiai vieni kitus patikino, kad negailestinga ir principinga kova su kontrabanda bus tęsiama.

Keturi Pagėgių rinktinės pareigūnai pasižymėjo šių metų vasarą, kai kelių specialiųjų tarnybų bendro reido metu dalyvavo kontrabandos iš Rusijos Federacijos sulaikymo operacijoje. Sulaikomas kontrabandininkas prieš pasaloje dirbusius pareigūnus panaudojo šaunamąjį ginklą ir sužeidė du pasieniečius.

Buvo sužeisti Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai: specialistas Artūras Žukas ir vyresnysis pasienietis Andrius Gaižauskas. Vyresnysis pasienietis Arūnas Čelkys, vykdydamas sargybą „Pasala“, bandė sulaikyti įtartiną asmenį, kuris pasipriešino pareigūnams ginklu ir juos sunkiai sužeidė.

Šaudęs asmuo buvo nusitaikęs ir į A. Čelkį, tačiau dėl pareigūno profesionalumo ir greitos reakcijos pavyko išvengti sužeistų kolegų lemties. Netoliese buvęs Pagėgių rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus specialistas Rimas Ubartas įspėjo asmenį, kad nepaklusus bus panaudotas šaunamasis ginklas. Buvo iššauti du įspėjamieji šūviai į orą, o po to ir šūviai į pasipriešinusį asmenį.

Nušautas pareigūnams pasipriešinęs Jonas Klymantas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tragiško įvykio. Artimiausiu metu Šilutės prokuratūros pareigūnai planuoja priimti sprendimą šioje byloje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.