aA
Per pastaruosius dvejus metus net 29 administracinius teisės pažeidimus padaręs 30 metų Andrejus Voitechovskis ne tik neteko prabangaus visureigio „Volkswagen Touareg“, bet ir privalės areštinėje praleisti 30 parų. Taip trečiadienį nusprendė Vilniaus miesto trečiasis apylinkės teismas, konstatavęs, kad visureigis turi būti konfiskuotas valstybei, nes už narkotikų vartojimą baustas vyras akivaizdžiai ignoruoja visuomenėje nustatytas elgesio taisykles.
Teismas iš vairuotojo konfiskavo visureigį ir skyrė 30 parų arešto
Volkswagen Touareg
© Gamintojo nuotr.

Teismas taip pat nusprendė iškelti administracinę bylą A. Voitechovskio bičiuliui Ruslanui Subačiui – nustatyta, kad, siekdamas išgelbėti draugą, jis teisme davė melagingus parodymus.

Ne kartą prie įvairių prabangių automobilių (jų valstybiniai numeriai yra pažymėti skaičiais 555) vairo įkliuvęs policijos pareigūnams gerai žinomas Širvintų rajone gyvenantis A. Voitechovskis emocingai reagavo į teismo nutarimą: net nepasiėmęs dokumentų išėjo iš teismo salės.

„Esu jau sumokėjęs daugiau kaip 20 tūkst. litų baudų”, – išeidamas tepasakė vyras, kurį teismas nubaudė ne tik dėl nepaklusimo teisėtiems policijos reikalavimams, bet ir dėl atsisakymo pasitikrinti dėl apsvaigimo nuo narkotinių medžiagų.

Administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs teismas nustatė, kad A. Voitechovskis rugsėjo 27-osios naktį, apie 3.50 val., Vilniuje, Metalo gatvėje vairavo visureigį „Volkswagen Touareg”, nors tam neturėjo teisės. Kai vairuotoją atpažinę policijos pareigūnai automobilį bandė sustabdyti, A. Voitechovskis jų reikalavimams nepakluso ir padidinęs greitį nuvažiavo į čigonų taborą.

Čia jis iššoko iš automobilio, kurį užrakinęs pasišalino. Iš paskos su garso ir šviesos signalais važiavę pareigūnai naktį į pagalbą pasitelkė kinologą – po kiek laiko sekdamas pėdsakais šuo pareigūnus atvedė iki vairuotojo. Jis su savo drauge ėjo keliu ir aiškino, jog ieško dingusio vaiko.

Į policijos komisariatą nuvežtas A. Voitechovskis papūtė į alkotesterį, tačiau jis parodė,kad vyras yra blaivus. Tada pareigūnai nusprendė jį nuvežti į Narkologijos centrą, bet A. Voitechovskis atsisakė – esą jis nevartoja narkotikų, nors ne kartą už jų laikymą yra baustas. „Jo elgesys ir reakcija kėlė pagrįstų įtarimų“, - aiškino pareigūnai.

A.Voitechovskis neigė, kad vairavo visureigį ir aiškino, jog tą vakarą mašiną buvo paskolinęs draugui R. Subačiui, kuris jį nuvežė pas antrąją žmoną į čigonų taborą, o pats su automobiliu išvažiavo. Šiuos jo parodymus teisme patvirtino ir R. Subačius, prisiėmęs kaltę.

Be to, A. Voitechovskis iškėlė versiją – esą jam policijos pareigūnai keršija ir esą kartą yra supjaustę visureigio padangas.

Administracinėn atsakomybėn patraukto A. Voitechovskio versija buvo paneigta policijos pareigūnų parodymais. Be to, paaiškėjo, kad praėjusių metų lapkričio 18-ąją teismas jam vienuolikai mėnesių uždraudė vairuoti automobilį, bet A. Voitechovskis vėliau ne kartą buvo sulaikytas prie vairo.

A.Voitechovskio vairuojamas visureigis oficialiai priklauso jo 67 metų močiutei, tačiau teismas išsiaiškino, kad tai – tik formalumas. Pasirodo, automobilis buvo pirktas jo žmonos vardu, kuri vėliau visureigį perrašė močiutei. Be to, jis kalbėdamas teisme prasitarė, kad „mašina gi mano“.

Teismas nusprendė, kad visureigis buvo pažeidimo įrankis, todėl turėtų būti konfiskuotas valstybės naudai bei A. Voitechovskiui skirta 30 parų arešto bausmė. Pasak teismo, vyras akivaizdžiai ignoruoja visuomenėje nusistovėjusias elgesio taisykles, sistemingai pažeidinėja Kelių eismo taisykles (KET).

A.Voitechovskiui kitose bylose už vairavimą taip pat yra skirtos arešto bausmės, tačiau jis dar „laukia eilėje“. Tiesa, trečiadienį paskelbtą nutarimą vyras dar gali apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT). Jeigu to jis nepadarys, pareigūnai galės ne tik konfiskuoti visureigį, bet ir jį patikrinti – iki šiol jie negalėjo mašinos net apžiūrėti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.