aA
Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas pažadėjo interviu televizijos kompanijai CNN, jog suderins su prezidentu Dmitrijumi Medvedevu klausimą, kuris iš judviejų iškels savo kandidatūrą 2012 metų prezidento rinkimuose.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© Reuters/Scanpix

Jis paaiškino, kad tai bus "suderintas sprendimas".

"Pažiūrėsime. Liko dar gana daug laiko iki rinkimų", - pridūrė Rusijos premjeras.

V.Putinas taip pat pažymėjo, jog pareikšta nuomonė, neva jis tebėra tikroji valdžia Rusijoje, kaip "Betmenas Robinui" (taip buvo sakoma viename iš Valstybės departamento nutekėjusių dokumentų, pacituotų laikraštyje "The New York Times"), buvo siekiama apšmeižti vieną iš mūsų.

"Tiesa yra ta, kad turimas omenyje mūsų bendradarbiavimas, kuris yra svarbus mūsų šalies vidaus politikos veiksnys, bet, atvirai sakant, mes neįtarėme, kad tai bus padaryta taip pasipūtėliškai, su tokiu spaudimu ir, žinote, taip neetiškai", - pareiškė Rusijos ministras pirmininkas.

V.Putino atsakymus į televizijos laidų vedėjo Larry Kingo klausimus CNN pateikia anglų kalba.

V.Putinas: Pentagono vadovas susidarė neteisingą nuomonę apie demokratijos Rusijoje būklę

JAV gynybos sekretorius Robertas Gatesas suklydo, pareikšdamas nuogąstavimų dėl demokratijos būklės Rusijoje, pareiškė interviu televizijos kanalui CNN Rusijos premjeras Vladimiras Putinas.

Pasak V.Putino, R.Gatesas taip komentavo todėl, kad "buvo suklaidintas".

Anksčiau tinklalapis "Wikileaks" paskelbė ištraukas iš R.Gateso pokalbio su savo kolega Prancūzijoje. Pentagono vadovas per šį pokalbį pareiškė nuomonę, kad "Rusijos demokratija išnyko, o šios šalies vyriausybė - tai oligarchija, kuriai vadovauja saugumo tarnybos".

V.Putinas priminė, kad ir JAV turi problemų, susijusių su demokratija. Štai prezidento rinkimų rengimo sistemos leidžia kai kuriais atvejais iškovoti pergalę kandidatui, net jeigu dauguma amerikiečių balsuoja už jo varžovą.

"Kai mes kalbamės su savo draugais Amerikoje ir sakome jiems, kad šiuo požiūriu jų šalyje yra sistemos problemų, mums atsakoma: "Nesikiškite į mūsų reikalus. Tai - mūsų tradicijos, ir mes jų neatsisakysime".

"Mes nesikišame. Tačiau aš norėčiau įspėti mūsų kolegas užsienyje: jūs taip pat nesikiškite į suverenų Rusijos liaudies pasirinkimą", - pridūrė V.Putinas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.