aA
Prieš 9 metus su grupe bendrų Kupiškio rajono Šepetos miestelio parduotuvę apiplėšęs ir vėliau užsienyje pasislėpęs 7 kartus teistas ir pavojingu recidyvistu pripažintas 43 metų panevėžietis L. L. bus teiamas dabar – Panevėžio apygardos prokuratūra bylą perdavė teismui.
Bausmės už plėšimą panevėžietis sulauks po devynerių metų
© Corbis

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad prieš 9 metus vasario pradžioje Kupiškio rajono Šepetos miestelyje L. L. kartu su bendrininku grupe pro nerakintas duris įsiveržė į uždaros akcinės bendrovės „Rokana“ parduotuvę. Penki kaukėti plėšikai, grasindami revolveriu „Kora“ puolė prie pardavėjos, įrėmė ginklą į smilkinį, užklijavo jai lipnia juosta burną, liepė nejudėti ir ėmė tuštinti lentynas. Buvo pagrobti 39 buteliai įvairių alkoholinių gėrimų, 229 pakeliai cigarečių, kurių vertė 1490 litų. Taip pat iš kasos buvo pagrobti 400 litų, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Per penkias minutes apšvarinę parduotuvę plėšikai tikėjosi, kad žygis buvo sėkmingas. Tačiau vienas jų pastebėjo, kad sprunkant iš parduotuvės tarpduryje teko prasilenkti su kažkokiu vyriškiu. Vėliau plėšikai, važiuodami link Kupiškio, pastebėjo, kad paskui juos sekantį automobilį vairuoja tas pats vyriškis. Prie viaduko plėšikų BMW buvo užblokuotas, policijos pareigūnai sulaikė visus apiplėšime dalyvavusius asmenis. Tada ir paaiškėjo, kad tarpduryje plėšikai buvo susitikę tuometinį rajono policijos komisariato viršininką.

Prieš penkerius metus Šiaulių apygardos teismo nuosprendžiu parduotuvę apiplėšusios bendrininkų grupės trys nariai buvo pripažinti kaltais dėl svetimo turto grobimo, vienam jų – Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro nutarimu, kaip asmeniui, padėjusiam atskleisti nusikalstamo susivienijimo veiklą, baudžiamoji byla buvo nutraukta.

Nuo 2002 metų iki šių metų spalio 14 d. užsienyje pasislėpusiam ir pagal Europos arešto orderį pargabentam į Lietuvą įtariamajam L.L. paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Prašoma 3238 litus, išleistus ekstradicijai, pripažinti proceso išlaidomis.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kupiškio rajono apylinkės teismui.
Įstatymas tam, kas apiplėšė įsibrovęs į patalpą arba panaudojęs nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui pritaikytą sužaloti daiktą, numato laisvės atėmimo bausmę iki 7 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.