aA
Dvidešimties žvėrių liekanas į nuošalų upelį Kaune sumetęs kailialupys baudžiamosios atsakomybės išvengė, bet sulaukė administracinių nuobaudų už aplinkos teršimą ir veterinarijos taisyklių nesilaikymą, rašo „Lietuvos rytas“.
Rasta 12-os šunų kūnai
Rasta 12-os šunų kūnai
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Lapkričio viduryje kilo skandalas, kai Kauno Aleksoto rajone esančiame upelyje ir šalia praeiviai rado 12 negyvų usūrinių šunų, 7 lapes ir bebrą. Visi – nudirtu kailiu. Baudžiamąją bylą iškėlę policijos pareigūnai greitai aptiko Garliavos apylinkėse netoli gyvūnų kapavietės gyvenančio 43 metų kailialupio A.A. pėdsakus. Vyras tvirtino, kad žvėrelių atnešdavo medžiotojai. Nulupęs kailius, jis kūnus veždavo į miškus ir užkasdavo.

Tačiau sugedus mašinai kailialupys gyvūnus pradėjo mesti į upelį, esantį maždaug 200 metrų nuo jo nuosavo namo. Keturkojai ten mirko maždaug mėnesį, kol juos aptiko praeiviai. Upelis buvo skubiai dezinfekuotas. Žinių apie ūmines užkrečiamąsias ligas kol kas negauta.

Kauno maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai kailialupiui antradienį skyrė 500 litų administracinę baudą už veterinarijos reikalavimų nesilaikymą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.