aA
Net 25 krašto mokyklų moksleiviai bei pedagogai ir šalčiausiu oru priversti naudotis lauko tualetais. "Tai, kas Europos, o gal ir didžiųjų Lietuvos miestų mokykloms būtų iššūkis, mums yra kasdienybė", - „Lietuvos žinioms“ sakė Šilutės rajono Gorainių mokyklos pedagogė Elena Jankauskienė.
Lietuvoje 25 mokyklos turi tik lauko tualetus
© A.Didžgalvio nuotr.

Ši mokykla - tik viena iš kelių dešimčių Lietuvos bendrojo lavinimo įstaigų, kurių mokiniai ir mokytojai fiziologinius poreikius priversti tenkinti šaltyje.

Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos (VVSPT) duomenimis, kuriuos LŽ pateikė šio centro Saugos kontrolės skyriaus specialistė Giedrė Namajūnaitė, visame krašte yra 25 bendrojo lavinimo įstaigos, kuriose nėra įrengtų vidaus tualetų.

Praėjusiais metais tokių mokyklų VVSPT buvo suskaičiavusi 79, užpernai - net 170. G.Namajūnaitės duomenimis, vidaus tualetų neturinčios mokyklos dažniau nunyksta nei jose įrengiami vidaus tualetai. Lauko tualetai "išgyvendinti" tik Alytaus ir Panevėžio apskrityse. Tačiau Marijampolės apskrityje vidaus tualetų nėra 5 mokyklose, Šiaulių - 4, Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos - po 3, Telšių - 2, o Utenos - 1 ugdymo įstaigoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.