aA
Irano prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas pirmadienį pareiškė, kad tinklalapyje "WikiLeaks" paskelbti slapti dokumentai yra "beverčiai" ir "piktavaliai" ir kad jie neturės įtakos Teherano santykiams su kaimyninėmis arabų šalimis.
Mahmoudas Ahmadinejadas
Mahmoudas Ahmadinejadas
© AFP/Scanpix

"Jų paskelbti dokumentai yra piktavaliai. Mes nematome jokios jų prasmės. Tokie veiksmai yra beverčiai", - per spaudos konferenciją, kurią tiesiogiai transliavo valstybinė televizija, sakė M.Ahmadinejadas.

"Šiuos dokumentus paruošė ir paskelbė JAV vyriausybė iš anksto viską suplanavusi ir siekdama savo tikslo. Tai yra žvalgybos tarnybų kovos dalis, kuri neturės jų laukiamo politinio poveikio", - sakė jis.

"Mes su regiono šalimis esame draugai ir tokie piktavaliai veiksmai neturės įtakos mūsų santykiams", - sakė jis.

Tinklalapyje "WikiLeaks" ir JAV žiniasklaidoje sekmadienį paskelbtuose dokumentuose nurodyta, kad Saudo Arabijos karalius Abdullah ragino Jungtines Valstijas pulti Iraną ir sužlugdyti jo vykdomą branduolinę programą.

Viename slapto JAV diplomatinio susirašinėjimo dokumente, kurį paskelbė dienraštis "The New York Times", sakoma, kad karalius Abdullah bin Abd al Azizas prašė pulti Iraną per 2008 metų balandį vykusį susitikimą su JAV ambasadoriumi Irake Ryanu Crockeriu ir amerikiečiu generolu Davidu Petraeusu.

"Jis jums sakė: "Nukirskite galvą gyvatei", - Saudo Arabijos ambasadorius prie Vašingtono Adelas al Jubeiras sakė JAV ambasadai Rijade, praėjus dviem dienoms po minėtų aukšto lygio derybų, nurodoma įslaptintame JAV Valstybės departamento dokumente.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.