aA
Ilgametis Libijos lyderis Moameras Kadhafi (Muamaras Kadafis) bijo skristi virš vandens, geriausiai jaučiasi apsistojęs savo palapinėje ir beveik niekur nevyksta be savo patikėtinės - ukrainietės slaugės, kuri sekmadienį tinklalapio "WikiLeaks" paskelbtame viename JAV diplomatinio susirašinėjimo dokumente vadinama geidulinga šviesiaplauke.
M.Kadhafi niekur nevyksta be ukrainietės slaugės
© Reuters/Scanpix

Šie ir kiti faktai apie ekscentriško ir neprognozuojamo būdo M.Kadhafi su pasimėgavimu konstatuojami viename iš daugiau nei 250 tūkst. slaptų failų, kuriuos "WikiLeaks" paviešino sekmadienį, nepaisydamas Vašingtono protestų.

JAV valstybės departamentui pernai rugsėjo 29 dieną išsiųstame pranešime rašoma, kad M.Kadhafi nemėgsta ilgai trunkančių skrydžių ir mieliausiai apsistoja ant žemės, o dėl šių priežasčių jo administracijos darbuotojams kyla įvairių logistinių nepatogumų.

Be to, M.Kadhafi turi slaugių komandą ir yra "labai priklausomas nuo savo ilgametės ukrainietės slaugės Halynos Kolotnyckos, kuri įvardijama kaip geidulinga šviesiaplaukė", - sakoma dokumente, kurį pasirašė JAV ambasadorius Tripolyje Gene'as Cretzas.

Dokumento tekste, kurio tekstą paskelbė JAV dienraštis "The New York Times", cituojamas vienas šaltinis, sakęs JAV ambasadai, jog M.Kadhafi niekur negali keliauti be H.Kolotnyckos, "nes ji vienintelė išmano jo įpročius".

"Kai kurie ambasados šaltiniai teigė, kad Kadhafi ir 38 metų Kolotnycką sieja romantiški santykiai, - rašo ambasadorius. - Vienas Ukrainos politikas šių gandų nekomentavo, tačiau neseniai patvirtino, kad ukrainietės slaugės "visur keliauja su lyderiu".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.