aA
Gyvą moteriškę į šulinį įmetęs 31 metų kėdainietis D. S. netrukus bus teisiamas už nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis ir vagystę įsibrovus į svetimas patalpas – Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis šią baudžiamąją bylą perdavė Panevėžio apygardos teismui.
© DELFI (E.Digrytės nuotr.)

Šių metų paskutinė liepos naktis Kėdainių rajono Angirių kaimo 70-metei gyventojai, vasarą laikiusiai gyvulius jai priklausančioje negyvenamojoje sodyboje Ruseiniuose, netikėtai tapo dramatiška gyvenimo pabaiga, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Kaip buvo nustatyta ikiteisminio tyrimo metu, tą naktį pašiūrėje prie gyvulių nakvojusią sodybos savininkę vidurnaktį pažadino kartais padėdavęs nupjauti žolę D. S. Samdinys, supykęs, kad buvo pavadintas vagimi, trenkė kumščiu moteriškei per galvą.

Išsigandusi moteris puolė bėgti, tačiau pasimetusi pasuko ne į kelią, bet link šulinio. Smurtautojas, pasivijęs šeimininkę, sugriebė ją už drabužių ir įmetė į šulinį.

Po kiek laiko vienišos sodybų savininkės pasigedę giminaičiai rado ją nenaudojamame šulinyje, nes gyvuliams girdyti vanduo buvo nešamas iš upelio.

D. S., nuskandinęs sodybos savininkę, sugrįžo į pašiūrę ir pavogė rankinėje rastus 2400 litų.

Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus vyriausiasis prokuroras D. Skrebiškis sako, kad skyriaus prokurorai siekia ikiteisminį tyrimą atlikti per trumpiausią laiką – ši nusikaltimų žmogaus gyvybei ir nuosavybei baudžiamoji byla pasiekė teismą per tris su puse mėnesio. Didžioji dalis skyriaus prokurorų perduodamų tokių bylų teismą pasiekia per šešis mėnesius, nors ištirti nužudymus yra pakankamai sudėtinga.

Šių metų spalio 1 d. įsigaliojo Baudžiamojo proceso kodekso pakeitimai, kuriuose nustatyti privalomi ikiteisminių tyrimų terminai, tarp jų – labai sunkius ir sunkius nusikaltimus nurodoma ištirti per 9 mėnesius. Dėl bylos sudėtingumo, didelės apimties ar kitų svarbių aplinkybių įstatyme numatytas ikiteisminio tyrimo terminas aukštesniojo prokuroro rezoliucija gali būti pratęstas.

Ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis organizavo, kontroliavo ir jam vadovavo iš Kėdainių rajono apylinkės kolegų perėmę Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai, jį atliko Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai.

Už žmogaus nužudymą kankinant ar kitaip itin žiauriai įstatymas numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.