aA
Ilgai laukęs dar palauk. Tokiu posakiu jau trečią mėnesį vadovaujasi Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) pirmakursiai, tebelaukiantys Švietimo ir mokslo ministerijos žadėtų specialių 400 Lt stipendijų. Nors jau trečiadienį prasideda pirmasis žiemos mėnuo, pirmakursiai stipendijų dar negavo net už rugsėjį.
VPU pedagogikos pirmakursiai dar negavo stipendijų už rugsėjį
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Apie vėluojančias specialias pedagoginių studijų studentams skirtas stipendijas DELFI rašė jau spalį. Nors tuomet žadėta, kad stipendijos niekur nedingo ir artimiausiu metu turėtų pasiekti studentus, šie iki šiol veltui tikrina savo sąskaitas. Specialios stipendijos priklauso 50 proc. įstojusių į pedagogines studijas.

Kad iki šiol nė vienas pirmakursis studentas, įstojęs į valstybės finansuojamą vietą, nėra gavęs žadėtų stipendijų, tvirtino į DELFI kreipęsi VPU Studentų atstovybės nariais prisistatę studentai.

„Taip pat neteikiama jokia informacija apie stipendijų mokėjimo tvarką ir terminus. Tokiu savo elgesiu VPU taryba parodo visišką nenorą atsižvelgti į studentų interesus ir pažeidžia Studentų teisių deklaracijoje įtvirtintas nuostatas,“- teigiama studentų laiške DELFI.

Tokie pareiškimai nustebino VPU studijų prorektorių Vytautą Bernotą. „Gavo tie, kam priklausė, jas išmokėjome ir už rugsėjį, ir spalį, ir lapkritį. Galite į buhalteriją pasiskambinti – tikrai stipendijos išmokėtos“, - tikino V. Bernotas.

Gaus šią savaitę?

Kodėl prorektorius ir studentai skirtingai kalba apie stipendijas, DELFI teiravosi VPU Studentų atstovybės prezidento Dmitrijaus Ilgevičiaus. Šis patvirtino, kad stipendijos dar nepervestos, tačiau dėl to didelių problemų nemato.

Jis taip pat teigė nieko nežinantis apie SA vardu pasirašytus skundus. Pasak D. Ilgevičiaus, stipendijos dar neišmokėtos, nes joms skirti pinigai iš ministerijos atėjo pavėluotai. Taip pat esą užtruko buhalterinių reikalų tvarkymas.

„Stipendijos pervedamos kiekvieno mėnesio 25 dieną. Bankas operacijas vykdo iki penkių dienų, jau šią savaitę pinigai turi ateiti į studentų sąskaitas, jie niekur nedings“, - kalbėjo studentų vadas.

Kartu jis pastebėjo, kad stipendijų pervedimas vėluoja daliai studentų vėluojant nurodyti savo banko sąskaitos numerius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.