aA
Vakar vakare Vilniuje, miškelyje prie Liepkalnio g., praeiviai pastebėjo jaunuolį, lytiškai santykiaujantį su moterimi, kuri neatrodė tuo patenkinta. Du pro šalį ėję vyrai nukėlė jį nuo moters ir atidavė į rankas policininkams, o šie jau buvo gavę dviejų moterų pranešimus apie bandymus jas išprievartauti ir apiplėšti.
Pirmadienio vakarą policijos pareigūnai iš Operatyvaus valdymo skyriaus gavo pranešimą, kad Liepkalnio ir Salininkų g. sankryžoje apiplėšta moteris. Atvykę patruliai rado nukentėjusią sodų bendrijos "Lokomotyvas" gyventoją 42 metų N.T. Moteris paaiškino, kad ją bandė išžaginti, o vėliau apiplėšė jaunuolis, galintis gyventi Nemėžio kaime (Vilniaus r.).

Remdamiesi moteriškės nurodytais jaunuolio požymiais pareigūnai apvažiavo Nemėžio kaimą, ieškodami įtariamojo. Netrukus buvo gautas dar vienas pranešimas apie tose apylinkėse įvykusį pasikėsinimą į kitą moterį.

Nuvykusius į Nemėžyje esančią Ąžuolynės gatvę policininkus pasitiko apie 60 metų moteris. Ji pareigūnams sakė, kad ją bandė išžaginti ir apiplėšė jaunuolis, jo požymiai sutapo su anksčiau nukentėjusios pilietės parodymais. Tikrindami aplinkines sodybas, kiemus, namus patruliai gavo pranešimą apie dar vieną išžaginimą.

Atvykę į Liepkalnio g. pareigūnai rado 2 vyriškius, kurie jau buvo sulaikę įtariamąjį plėšiką - 24 metų Ruslaną Januškevičių ir jo išžagintą moterį. Per apklausą sulaikytasis prisipažino, kad apiplėšė ir bandė išžaginti dar dvi anksčiau minėtas moteris. Jis uždarytas į areštinę.