aA
Drąsučių kaimo (Šiaulių r.) gyventojai lengviau atsikvėpė - suimti žiaurų nusikaltimą įvykdę nusikaltėliai, kurių aukomis tapo 95 metų Fortūnatas M. bei jo žmona 88 metų Jadvyga, rašo „Lietuvos rytas“.
Pensininko žudikai įkliuvo plėšikaudami Telšiuose
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Šiaulių rajono policijos ir Šiaulių apygardos prokuratūros pareigūnai atskleidė brutalų nusikaltimą. Už grotų atsidūrė Telšių miesto gyventojas 26 metų G. P., kėdainiškis 19 metų R. J. ir jo draugė - Telšių rajono gyventoja 20 metų E. J.

Naktį į lapkričio 8-ąją Drąsučių kaime žiauriai sumuštus garbaus amžiaus sutuoktinius kaimynai rado tik kitos dienos popietę. Į namus įsibrovę plėšikai pensininkus sumušė, išrengė, o nusikaltėlių grobiu tapo keli šimtai litų santaupų ir bare rasti sovietinių laikų alkoholiniai gėrimai.

Daugiau nei pusę paros šaltuose namuose praleidęs, stipriai sumuštas Fortūnatas M. ligoninėje nebeatsigavo - pusantros paros reanimacijos palatoje pragulėjęs vyriškis mirė. Dėl žiauriai sumuštos J. Mitkienės gyvybės medikai kovoja iki šiol. Moters sveikatos būklė tebėra labai sunki - jos gyvybę palaiko aparatūra.

Tuoj po nusikaltimo pareigūnai sulaikė vieną vietinį gyventoją, tačiau versija, kad jis gali būti susijęs su užpuolimu, nepasitvirtino.

Lapkričio 11-ąją Telšių kriminalistai demaskavo mieste siautusią plėšikų gaują ir sulaikė tris įtariamuosius. Paaiškėjo, kad du jų - telšiškis 26 metų G. P. ir kėdainiškis 19 metų R .J - buvo įsibrovę ir į Drąsučių (Šiaulių r.) kaimo gyventojų F. ir J. Mitkų namus. Įtarimai dėl nužudymo ir apiplėšimo šiems sulaikytiesiems bus pareikšti jau šią savaitę. Banditams talkinusią Telšių rajono gyventoją E. J. Šiaulių rajono apylinkės teismas leido suimti dviem mėnesiams.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.